Ostalo

Takšno vreme nas čaka ta teden

Snega, vsaj ta teden ne bo, saj vremenoslovci napovedujejo predvsem suho vreme. Po kotlinah bo vztrajala megla, jutranje temperature pa bodo, vsaj do četrtka, pod ničlo. Gibale se bodo od -4 stopinj Celzija pa do ničle.

Že današnjo noč se je po državi razjasnilo, temperature pa so se proti jutru spustile pod ledišče. Jutra bodo v nižinah meglena, vsaj do sobote pa ni pričakovati padavin -ne snežnih in ne dežja. Včeraj so se, kljub soncu, temperature v pokrajini ob Muri gibale okrog petice, z rahlim vetrom, ki je dajal občutek mraza. Takšne temperature bodo še jutri in v sredo.

Že v četrtek bo nas pričakalo nekoliko dvignjeno živo srebro čez dan, izmerili bomo enajst stopinj Celzija, v petek celo trinajst in v soboto znova enajst, z možnostjo rahlih dežnih padavin. Vsaj do srede bodo enake tudi jutranje temperature, v četrtek, petek in soboto pa se bodo te gibale med ničlo in šestico. V glavnem bo čez teden jasno, a je pričakovati nekaj oblačnosti. V četrtek bo po meglenem jutru zapihal jugozahodni veter, v zahodnih krajih se bo pooblačilo.

Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s severovzhodnimi vetrovi hladen zrak. Pretoki rek, ki so čez vikend do dobra narasli se znižujejo, pada pa tudi vodostaj. Kdaj bi lahko pričakovali novo snežno pošiljko je dolgoročno težko oceniti, se pa lahko to zgodi koncem tega tedna ali morda drugi teden. Za natančnejše napovedi je seveda potrebno še nekoliko počakati.