Sveže

Streha na DOŠ II zamaka in jo bo potrebno sanirati. Javno naročilo že objavljeno

Po tem, ko se je Dvojezična osnovna šola II iz dotrajanih in neprimernih prostorov preselila v prenovljene prostore nekdanjega vrtca v Mohorjevi ulici 1, bo ob stavbi znova zabrnelo. Tokrat bo prenove deležna ravna streha, ki je že pred časom začela zamakati.
Lendavska Občina je minuli petek objavila javno naročilo male vrednosti. Gre za javno naročilo del na ravni strehi strehi DOŠ II Lendava. Čeprav je objekt bil pred nekaj leti za namene selitve omenjene osnovne šole že obnovljen, pa kot kaže streha v obnovo ni bila zajeta. Ta je že pred časom začela zamakati, v izogib dodatnim stroškom sanacije pa jo je potrebno čim prej sanirati.

Objekt na Mohorjevi 1 je montažne gradnje, star 44 let, tlorisne velikosti 1.100 m2, z ravno streho. V letu 2017 se je pojavil problem zamakanja. Predvidena sanacija obsega novo hidroizolacijo po celotni strehi (izvedba kot pri novogradnji) in izvedbo dodatne 5 cm toplotne izolacije. Rok za oddajo ponudb se izteče 12. junija ob 10.00 uri, predvideni začetek del, ki morajo biti zaključena do 15. avgusta letos, je takoj po podpisu pogodbe.

Dela na strehi s površino 1.065 m2 ne bo malo. Izvajalec del bo moral v celoti odstraniti strešni prodec in ga po končanih delih vrniti na streho, med tem pa bo potrebno zamenjati stare obrobe atike, obrobe strehe, obrobe odtočnih cevi in zidne obrobe. Teh je za kar 342 metrov. Za tem bo sledila demontaža strelovoda, ki bo kasneje vrnjen na objekt. Med drugim bo, kot smo že navedli, položena toplotna izolacija debeline 5 cm.