Ostalo

Srečanje v Lendavi danes odpovedano, preložena tudi tretjeligaška srečanja

Vremenske razmere, predvsem razmočenost igrišča v Lendavi je odnesla za danes napovedano prvo spomladansko srečanje v Lendavi. Zaradi vremenskih razmer je MNZ Lendava odpovedal tudi tretjeligaške obračune.
Lendavski nogometaši si bodo lahko še nekoliko odpočili, saj za danes napovedanega srečanja proti ekipi Cherrybox 24 Tabor Sežana ne bo. Včeraj so tako sporočili vodilni pri modro-belih, kako naprej pa so kovali že od zgodnjih jutranjih ur. Tekmovalna površina je namreč zaradi taljenja obilice snega in dežnih padavin v minulih dneh zelo razmočena in za nogometne dvoboje ni primerna, saj bi zelenico s tem lahko do dobra poškodovali, kar pa bi sigurno imelo posledice v nadaljevanju prvenstva.

So pa v klubskih prostorih pod lendavskim stadionom že odločili nadometni datum. Omenjeno odpovedano srečanje bo odigrano v sredo, 11. aprila ob 16.00 uri, ko bodo, verjamemo, vremenske razmere bistveno boljše kot v teh dneh. V Lendavi bi sicer danes lahko bržkone gledali nogometno poslastico, saj se lendavska enajsterica trenutno nahaja na tretjem mestu prvenstvene lestvice, med tem, ko se gosti nahajajo na šestem mestu. Lendavčanom bi lahko daljši premor več kot koristil, saj se v naslednjem krogu odpravljajo na večni derbi v Mursko Soboto.

Ni pa težav le na igriščih kjer se preigrava druga državna liga, temveč tudi na igriščih tretje državne lige – vzhod. Organizator tekmovanj je tako medije včeraj obvestil, da so, prav tako zaradi razmočenih igrišč, odpovedana prav vsa srečanja, 15. kroga 3. SNL-vzhod. To seveda pomeni, da se bo prvenstvo nadaljevalo s 16. krogom, ki se bo odvil v soboto, 24.03.2018 in nedeljo, 25.03.2018. 15. krog se bo tako odvil 2.5.2018, nam je včeraj sporočil Danijel Žalik iz MNZ Lendava.