Ostalo

Šport: Nogomet, odbojka, judo, strelstvo in lokostrelstvo

Sodniki iz MDNS Lendava so sodelovali na mednarodnem malonogometnem turnirju v Keszthelyu, Judoisti KBV Judo Lendava so se udeležili tekmovanja v kategoriji U-12 za Pokal Nika Vrabla v Mariboru, starejše deklice odbojkarskega kluba (OK) Murania Lendava pa so v Murski Soboti zaključile prvi del tekmovanja. Uspešni so bili tudi lendavski strelci.
Mednarodni malonogometni turnir

Sodniki iz Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Lendava so minuli vikend sodelovali na mednarodnem malonogometnem turnirju v Keszthelyu na sosednjem Madžarskem in osvojili četrto mesto izmed sodelujočih šestih ekip. Na omenjenem turnirju so sodelovala sodniška društva iz Keszthelya, Zalaegerszega, Lentija, Nagykanizse, Matusa iz Romunije in seveda društvo iz Lendave. “Turnir je bil enakovreden, z malo več sreče pa bi lahko osvojili tudi kakšno mesto višje. S svojo prisotnostjo nas je počastil tudi bivši mednarodni sodnik Zsolt Szabo, kateremu pripada največ tekem v Madžarski prvi ligi in Evropskih ligah. Čestitke ekipi in vodstvu za odlični dosežek in fair igro,” so sporočili iz Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Lendava.

Odbojka

Predvčerajšnjim so starejše deklice OK Lendava v Murski Soboti odigrale še zadnji turnir v prvem delu tekmovanja in čeprav so si mesto v A ligi državnega prvenstva zagotovile že na turnirju v Lendavi, so v obe tekmi vstopile odločne in z željo zmagati.

V prvi tekmi so se pomerile z ekipo ŽOK Sobota B in zmagale v dveh nizih (25:9, 25:15), v drugi tekmi so kljub dobri igri morale priznati premoč ekipe ŽOK Sobota A, čeprav so vodile tudi z desetimi točkami razlike. Na koncu je bil rezultat (18:25, 25:27). V drugem delu državnega prvenstva bodo tako pomurske barve v A ligi za starejše deklice, tako kot pri kadetinjah, zastopale ekipe ŽOK Sobote in Muranie Lendava.

Trener Spasoje Todorović je vesel uspeha svojih varovank, o današnjem turnirju pa povedal: “V prvo tekmo smo zakorakali pogumno in celotno tekmo dominantno držali prednost, tako da uspeh in odličen rezultat ni bil vprašljiv. Na tej tekmi so vse igralke dobile možnost igrati in se lepo izkazale. Tudi v drugi tekmi smo igrali zelo dobro, kvalitetno in z veliko željo zmagati, kar je mogoče tudi vplivalo na končni rezultat, pa čeprav tekma ni bila odločilna, saj smo že prej potrdili svoje mesto v A ligi. Tudi zato sem hotel izkoristiti to tekmo za dober trening, ampak v glavah punc je bilo nekaj drugo, prevelika želja zmagati. Glave so bile vroče in prav zato je v ključnih trenutnih zmanjkalo koncentracije. Tudi športna sreča je bila danes na nasprotni strani mreže in ob dobrem servisu nasprotnic smo na koncu morali priznati poraz. Čestitam športnim prijateljem iz Murske Sobote in upam, da se še srečamo v A ligi. Čestitam svojim dekletom, ki so kljub temu, da so veliko mlajša ekipa, pokazale kar zmorejo. Zahvaljujem se jim za ves trud in za velik rezultat; deklice pišejo zgodovino.”

FOTO: Gregor Čiček

Judo

Minulo nedeljo so se judoisti in judoistke Kluba borilnih veščin (KBV) Judo iz Lendave udeležili uradnega tekmovanja v kategoriji U-12 za Pokal Nika Vrabla v Mariboru in dosegli odlične rezultate, ob tem pa ekipno osvojili 3. mesto.

Rezultati:

1.mesto: Veronika Horvat do 44 kg
1.mesto: Lana Škraban do 52 kg
2.mesto: Sara Sep do 48 kg
1.mesto: Rok Mujdrica do 55 kg
3.mesto: Štefan Bogdan do 29 kg

Strelstvo

Minulo soboto so se mladi strelci, člani Strelskega društva Lendava, odpravili na strelsko tekmovanje 3. kroga Državne lige v Ljubljano. 

Med pionirji je Lebar Vik tekmovanje končal na 35. mestu s 165 krogi, Mihailović Krpan Tine pa je končal na 51. mestu s 157 krogi. Med pionirkami je Jezernik Alina tekmovanje končala na 30. mestu s 140 krogi, med mladinkami pa je Tkalec Maja tekmovanje končala na 7. mestu s 597,3 krogi.

Lokostrelstvo

Minulo nedeljo (16.12.2018) je bila v Kamniku naslednja tekma za slovenski dvoranski pokal in sicer 4. krog. Sodelovalo je 221 tekmovalcev in tekmovalk iz 30 klubov iz Slovenije in Hrvaške. Iz Lokostrelskega kluba Lendava je tekmovalo 8 članov, in kar trije so se v Lendavo vrnili z odličji.

Rezultati:

1. mesto – Horvat Kristijan, instinktivni lok, člani – 530 krogov
3. mesto – Hozjan Jožef, dolgi lok, člani – 473 krogov
1. mesto – Štampar Zvonko, dolgi lok, veterani – 492 krogov
5. mesto – Flisar Tomaž, dolgi lok, veterani – 299 krogov
11. mesto – Štuhec Bojan, sestavljeni lok, veterani – 517 krogov
13. mesto – Kuzma Branko, sestavljeni lok, veterani – 474 krogov
4. mesto – Horvat Niko, ukrivljeni lok, kadeti – 533 krogov
8. mesto – Biro Mihael, sestavljeni lok, kadeti – 522 krogov