Ostalo

Šport: Judo, športno strelstvo, lokostrelstvo, nogomet

Minuli vikend je bil znova v znamenju športa. Na svoj račun so prišli lendavski judoisti, športni strelci iz Petišovcev ter Dobrovnika ter lokostrelci. Poglejmo rezultate …
Judo

Minulo soboto so se judoisti Kluba borilnih veščin Judo Lendava (KBV Judo) in Judo kluba Lendava udeležili 32. mednarodnega prvenstva za Pokal Ptuja. Tekmovanja se je, v športni dvorani Center Ptuj, udeležilo 26 klubov iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije, Bosne in Hercegovine in Romunije. Sodelovalo je skupno 162 tekmovalcev. Judo Klub Lendava se je tekmovanja udeležil s kategorijama U-10 in U-12, KBV Judo pa s kategorijo U-12.

Rezultati KBV Judo Lendava: U-12, 1. mesto: Sara Sep (-48 kg), 1. mesto: Lana Škraban (-52 kg), 2. mesto: Štefan Bogdan (-29 kg).
Rezultati Judo kluba Lendava: U-10:, 3. mesto: Čeh Miha (-28 kg), 1. mesto: Recek Naj (-44 kg), 2. mesto: Horvat Domen Tian (-44 kg)
U-12: 1. mesto: Horvat Daša (-27 kg), 3. mesto: Žerdin Gašper (-35 kg), 9. mesto: Čeh Jakob (-35 kg), 3. mesto: Čeleš Gal (-42 kg), 2. mesto: Čeh Jure (-50 kg)

Športno strelstvo

SD Jezero Dobrovnik

“Spet je za nami vikend poln uspešnih nastopov z vsemi orožji v vseh kategorijah. Najprej so naše kadetinje na finalu kadetske regijske lige v Gančanih ekipno osvojile 4. in 6. mesto, posamično zmago pa je slavila Lena Bakan Urisk. V končni uvrstitvi celotne lige, kjer smo nastopili z dvema ekipama, oz. s 6 kadetinjami, je ekipa skozi celotno sezono v sestavi Podgoršek Laura, Lena Bakan Urisk in Nika Vuk na koncu osvojila izjemno 2. mesto ekipno, naša druga ekipa pa 6. mesto. Laura Podgoršek je osvojila 2. mesto, Lena Bakan Urisk pa 3.mesto posamezno. 

V soboto je na polfinalnem turnirju Slovenije z vojaško puško PAP m59 v Mačkovcih naša ekipa v sestavi Jožef Babič, Mitja Babič in Vinko Bežan osvojila dobro 10. mesto ekipno, Babič Jožef pa odlično 11. mesto posamezno.

Minulo nedeljo popoldan pa so v Dobrovniku organizirali in izvedli 1. turnir Pomurske lige v streljanju s pištolo in revolverjem, kjer je sodelovalo preko 21 strelskih ekip, kar je res izjemna številka, če vemo, da imajo pravico nastopa in udeležbe v ligi lahko le ekipe in posamezniki iz naše regije. Pokrovitelj turnirja je bila Oljarna Premoša iz Turnišča.

Pištola: Ekipa SD Jezero Oljarna Premoša v sestavi Boštjan Premoša, Miran Tutek in Mirko Recek je ekipno osvojila 1.mesto. Miran Tutek 2.mesto in Mirko Recek 3. mesto posamezno.

Revolver: Ekipa SD Jezero Oljarna Premoša v sestavi Boštjan Premoša, Miran Tutek in Mirko Recek je ekipno osvojila 1. mesto. Miran Tutek 1. mesto in Štefan Balaško 2. mesto posamezno,” so sporočili iz SD Jezero Dobrovnik.

ŠSK Coal Petišovci

Minulo nedeljo so tu člani ŠSK Coal Petišovci sodelovali v 1. krogu regijske lige VK Pištola v Dobrovniku in Ekipno zasedli 4. mesto izmed 21 ekip. Posamezno je Jozsef Hajdú dosegel 10. mesto, Jože Kopinja 11. in Marko Horvat 38. mesto (63 posameznikov).

Lokostrelstvo

Minulo soboto se je v Ložnici pri Žalcu začela nova sezona 3D slovenska pokala. Tekmovalo je 152 tekmovalcev in tekmovalk iz 34 klubov iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije. Tekme so se udeležili štirje Lendavčani in dosegli naslednje uvrstitve:

– 2. mesto, Kristijan Horvat, instinktivni lok, člani – 419 krogov (za prvim mestom je zaostal le 4 kroge
– 8. mesto, Daniel Magyar, instinktivni lok, člani – 344 krogov
– 4. mesto, Jožef Hozjan, dolgi lok, člani – 336 krogov
– 12. mesto, Zvonko Štampar, dolgi lok, veterani – 221 krogov

Nogomet

Minuli vikend je bilo na nogometnih igriščih po občini Lendava odigran 15. krog MNL Lendava.

Zvezda Dolina – ŠD Kobilje 2:5 (2:1)
Malibu Kapca – Petišovci 2017 5:0 (4:0)
Čentiba – Nafta veterani 3:4 (2:3)
ND Nedelica – Graničar 2:2 (1:2)
Renkovci – Olimpija Dolga vas 0:2 (0:2)

Rasvrstitev

1. Čentiba
2. Olimpija Dolga vas
3. ŠD Kobilje
4. Nafta veterani
5. Renkovci
6. Malibu Kapca
7. ND Nedelica
8. Panonija Gaberje
9. Graničar
10. Zvezda Dolina
11. Petišovci 2017