Ostalo

Sodobna igralna hiška za otroke na Kapci

Sodobna igrala omogočajo varno igro, hkrati pa tudi razvijanje motoričnih sposobnosti, ki krepijo telo in duha najmlajših. V okviru akcije Otroci Triglava, družbeno odgovornem projektu Zavarovalnice Triglav, in v sodelovanju s KS Kapca, ter s skladom Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. iz Madžarske, s sredstvi namenjenimi Madžarom v Sloveniji, ki živijo izven meja Madžarske, so slednji omogočili nakup in postavitev nove hiške za že 51. prenovljeno otroško igrišče.
Igrišča so osrednji prostori, na katerih otroci raziskujejo svet, spoznavajo igro na prostem in razvijajo svoje gibalne sposobnosti. V želji in s ciljem, da bi bila ta za otroke tudi čim bolj varna, Zavarovalnica Triglav že enajsto leto v okviru svoje akcije Otroci Triglava razveseljuje najmlajše in njihove starše s postavljanjem in prenovo otroških igrišč po vsej Sloveniji in tako skrbi za brezskrbno ter varno igro.

Za kakovostno preživljanje prostega časa

Ob koncu lanskega leta je ob vaškem domu na Kapci zrasla zabavna igralna hiška s toboganom in otroško plezalno steno. “S postavitvijo igralne hiške smo igranje na sodobnih igralih, ki so nepogrešljiv del mestnih parkov in igrišč, omogočili tudi otrokom na podeželju. Z akcijo Otroci Triglava si prizadevamo za urejanje ali novo postavitev okolij, v katerih lahko otroci kakovostno in razigrano preživljajo svoj prosti čas. Veseli smo, da lahko s podpiranjem tovrstnih projektov v lokalnem okolju vlagamo v prihodnost, za kar verjamemo, da se vedno obrestuje,” je povedal direktor Območne enote Murska Sobota Zavarovalnice Triglav Sandi Štefan Flisar.

Prostor za razvoj socialnih in gibalnih veščin

“Vesel sem nove pridobitve v Krajevni skupnosti Kapca. Novo in varno otroško igrišče bo z novimi igrali in urejenimi površinami spodbujalo otroke h gibanju, ki je temelj vsestranskega razvoja mladega človeka, in druženju otrok na prostem, kar dandanes ob tolikšni prisotnosti raznoraznih ekranov predstavlja poseben izziv. Igrala bodo tako poskrbela za otrokovo kondicijo in zabavo hkrati. Ob tem se iskreno zahvaljujemo vsem donatorjem, ki so omogočili izvedbo tega projekta,” je ob otvoritvi igrišča z novimi igrali povedal župan Občine Lendava Janez Magyar.

Letos bo v sklopu istega projekta odprtih še 10 prenovljenih igrišč.