Ostalo

So lovci odkrili truplo pogrešane nemške turistke?

Pomurski policisti so bili minulo soboto, 24.11.2018 v dopoldanskem času obveščeni, da je bilo izven naselja Radenci najdeno žensko truplo. “Med zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da so lovci med lovom ob reki Muri, v gozdu izven naselja Radenci, v bližini zaščitnega nasipa našli žensko truplo, v razpadajočem stanju in neprepoznavno.”
“Zdravnik ZD Gornja Radgona na truplu ni našel znakov nasilja. Odrejena je bila sanitarna obdukcija. Policisti so zavarovali biološki material, ki bo posredovan na Nacionalni forenzični inštitut. Po vseh zbranih podatkih vas bomo o ugotovitvah obvestili,” je sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Čeprav so sicer težko ugotoviti, saj gre za neprepoznavno in razpadajoče se truplo, je očitno, da gre za ostanke nesrečne nemške turistke, ki je že pred slabim poldrugim mesecev, v petek, 12.10.2018 okoli šeste ure zjutraj izginila iz Zdravilišča Radenci. Takrat je neznano kam odšla 78-letna državljanke Nemčije, Siegrun Hofmann, o njej pa kljub obseženem iskanju ves ta čas ni bilo nobenih sledi. Po nekaj dneh intenzivnega iskanja tako iz zraka, s kopnega in iz vode, kjer so sodelovali tudi gasilci, potapljači, kinologi, lovci, gozdarji in policijski helikopter, vse do zadnjega nadaljevali z iskanjem, sedaj pa so je nenadno odkrili lovci, ki so v soboto imeli skupinski lov.

Že večkrat so se oglasili tudi svojci pogrešane Siegrun Hofmann, ki je bila v Radencih na pohodniškem izletu. Tudi oni so seveda želeli odkriti kakršnekoli sledi. Hčerka pogrešane, Silvia Schoepf, je vmes povedala, da je bila njena mama v radenskem zdravilišču skupaj s skupino iz Nemčije, na štiridnevnem pohodniškem izletu. Schoepfova je še dejala, da je izvedela, da je mama na dan izginotja prišla do recepcije hotela in menda govorila, da jo nekdo želi raniti. Svojci domnevajo, da jo je najbrž zadela kap, ko pa je odšla iz hotela, se je za njo izgubila vsaka sled. Zato so se sedaj nekoliko pomirili, da so jo našli vsaj mrtvo, in jo bodo lahko ustrezno pokopali. Tudi konec tega tedna, ko so pogrešano najverjetneje našli, je po družbenem omrežju zaokrožila objava nemške družbe za odnose z javnostjo Brandenstein Communications, preko katere hčerki pogrešane Silvia in Brigit iščeta v Sloveniji svojo mamo oziroma naprošata za pomoč.

Kakorkoli že, kot so že v petek, 12. oktobra sporočili s PU Murska Sobota, je pogrešana nemška turistka višje, vitke postave, sivih, do ramen segajočih ravnih las. Oblečena je bila v hlače svetlo modre barve in jopico črne ali temno modre barve. Pogrešano je, med drugimi, že isti dan iskala enota Kinološke zveze Slovenije – skupina iskalnih psov (SIP-3). Ker pogrešana do večernih ur ni bila najdena so z intenzivnim iskanjem nadaljevali tudi naslednji dan, v soboto, ko so se iskalni akciji, poleg policistov, tudi helikopterske enote, pridružili tudi gasilci in potapljači GA PO RA iz Gornje Radgone ter gasilci PGD Ižakovci, ki so pogrešano iskali na obrežju Mure ter tudi v reki. Žal je iskanje tudi takrat bilo neuspešno. Kot nam je takrat povedal vodja GA PO RA Marko Šajnovič, sicer predsednik komiteja za zaščito in reševanje ter načelnik Podvodne reševalne službe Slovenije, so preiskali reko Muro od Petanjcev do Dolnje Bistrice, naprej pa je voda plitva in morebitno utopljenko najbrž ne bi mogla nesti naprej proti Hrvaški. Vmes je Mura, zaradi deževja v Avstriji bila nekoliko višja in sedaj je že vse možno. Prav tako je možno, da je nesrečna ženska zaradi slabosti ali infarkta obležala nekje v gozdu in lahko je tudi listje prekrilo njeno telo. Žal so se sedaj uresničile žalostne napovedi, da je nesrečna Nemka najverjetneje končala v reki Muri, v kakšni mlaki, ali pa v kakšnem ribniku v okolici Radencev. Sedaj so jo lovci našli le nekaj sto metrov stran od hotela Radin iz katerega je izginila …