Ostalo

Športni park: Slovenke napolnile mrežo Makedonije

V lendavskem športnem parku se je včeraj odvijalo srečanje ženskih nogometnih reprezentanc,  in sicer Slovenije in Makedonije. Slovenke so jo Makedonkam pošteno zagodle, saj so jim mrežo zatresle kar osemkrat, med tem, ko so Makedonke uspešne bile le enkrat.
Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na peti kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2017 v Lendavi, včeraj premagala Makedonijo z 8:1 (1:0). Selektor ženske nogometne reprezentance, Lendavčan Damir Rob, je pri sestavi moštva za včerajšnje srečanje imel nekaj težav, saj je ostal brez Mateje Zver, Manje Benak in Sonje Čevnik. Zanimivo je, da so Slovenke v prvem delu srečanja zadele le enkrat, ostalih sedem zadetkov pa so dosegle v drugem polčasu.

Slovenke so sicer zapravile nekaj lepih priložnosti iz česar lahko sklepamo, da bi rezultat utegnil biti še višji, a zadnjeuvrščene Makedonke tempa niso ujele. Slednje so sicer pritiskale, a je slovenska trdnjava bila premočna. Omenjene so do slovenskih vrat prišle zgolj dvakrat, enkrat, v 71. minuti, ko je bila uspešna Jakovska.

Slovenke imajo trenutno po dveh zmagah šest točk, kar pomeni, da se nahajajo na tretjem mestu v skupini. Za Slovenijo so tako bile uspešne: Tjaša Tibaut (2x), Lara Ivanuša, Lara Prašnikar (2x), Barbara Kralj, Evelina Kos in Manja Rogan.

Na EP se bodo uvrstile zmagovalke osmih kvalifikacijskih skupin ter šest najboljših drugouvrščenih reprezentanc. Preostali dve drugouvrščeni ekipi bosta igrali dodatne kvalifikacije. EP bo julija in avgusta 2017 gostila Nizozemska.

Damir Rob, selektor Slovenije: “Čestitam igralkam za to visoko zmago. Na tekmi smo pokazali dva obraza. V prvem polčasu nisem bil zadovoljen z igro. V drugem delu je bila to povsem druga slika. Z menjavama in rotacijo igralnih mest smo dvignili ritem igre in bili izredno učinkoviti. Zmaga bi bila lahko še višja!”

Za Slovenijo so začele Eva Vamberger, Manja Rogan, Lucija Kos, Anisa Rola, Kristina Erman, Dominika Čonč, Lara Prašnikar, Barbara Kralj, Kaja Eržen, Urška Žganec in Tjaša Tibaut. V drugem delu so priložnost dobile še Lara Ivanuša, Evelina Kos in Maruša Sevšek.