Ostalo

Sindikata SIFARM in ZSVS – SZM na temo Pomurskih lekarn: “Obsojamo politično motiviran razdruževalni odnos”

Na trenutno perečo temo Pomurskih lekarn sta se včerajšnji zgodnji popoldan v skupnem sporočilu za javnost odzvala sindikata SIFARM in ZSVS – SZM. V obeh sindikatih menita, da je trenutno stanje “politično motiviran razdruževalni odnos.”
“V Pomurskih lekarnah je trenutno zaposlenih 97 ljudi, ki v okviru obstoječe regijske organiziranosti z najvišjo stopnjo odgovornosti do pomurskega prebivalstva, zagotavljamo nemoteno preskrbo z zdravili, medicinskimi pripomočki ter ostalim blagom za pomoč pri zdravljenju,” so uvodoma sporočili iz obeh sindikatov in v nadaljevanju dodali, da svoje osnovno poslanstvo opravljajo ponosno.

“Odločno obsojamo politično motiviran razdruževalni odnos in interes župana ter direktorja občinske uprave MOMS. Prepričani smo, da ima sedanja regijska organiziranost lekarniške dejavnosti v Pomurju nedvomno številne sistemske prednosti ter zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti preskrbe prebivalstva z zdravili,” pa so odgovorili na pobudo soboškega župana Jevška, v kateri ta želi pričeti z ustanovitvijo svojega lekarniškega zavoda.

“Pomurske lekarne morajo ostati enovit javni Pomurski zdravstveni zavod in zaposleni se bomo za to odločno borili. Upamo, da bodo uporabniki, ki so najpomembnejši deležnik ter katerih pravilno in kvalitetno zdravljenje je ustanovitveni namen delovanja javnega zavoda Pomurske lekarne, naša skupna prizadevanja podpirali.

Nikakor ne pristajamo na očitke posameznikov, ki svoje interese utemeljujejo z izkrivljanjem resnice in skozi izkoriščanje neurejenega področja zakonodaje, ki pesti vse javne lekarniške zavode v Sloveniji. Pričakujemo, da se napori vloženi v rušenje najuspešnejšega javnega zavoda v Pomurju (pre)usmerijo v povezovanje in zasledovanje koristi vseh Pomurk in Pomurcev,” so bili odločni v sporočilu za javnost.