Sveže

Sedaj še neznani storilec si je privoščil dve stanovanjski hiši

Po tem, ko smo pred kratkim poročali o dveh vlomih v poslovna prostora, neznani storilec si je v obeh primerih protipravno prilastil gotovino, tokrat poročamo o dveh vlomih v stanovanjski hiši v Lendavi in v Dolgi vasi.
V dobrih dveh mesecih kar šest vlomov. Takšna je trenutna slika črne kronike v Lendavi. Dva vloma decembra 2018, dva januarja 2019 v zgodnjih jutranjih urah in dva vloma v enem dnevu, minuli petek, v poznem popoldanskem času. Storilcem vsekakor delo olajša bližina državne meje z obeh strani, a da so vlomilci tujci, zaenkrat ni jasnih dokazov. Zbiranje obvestil sicer še poteka.

Minuli petek je neznanec znova bil na roparskem pohodu. Tokrat si je kot cilj izbral dve stanovanjski hiši. Eno v Lendavi (Slomškovo naselje) in eno v Dolgi vasi je oropal v poznem popoldanskem času. V hiši v Lendavi je povzročil za skupno 1.500 evrov škode. “1.2.2019 v popoldanskem času je neznani storilec pristopil do okna stanovanjske hiše, katero je z neznanim predmetom odprl in vstopil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nekaj predmetov (ura, zlatnik…) v vrednosti 500 evrov. Z vlomom in poškodovanjem notranjosti hiše je lastnika oškodoval za okrog 1500 evrov. Policisti za neznanim storilcem zbiramo obvestila,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Kot kaže pa neznanec s svojim plenom ni bil zadovoljen, saj je kmalu za tem “obiskal” še stanovanjsko hišo v Dolgi vasi kjer je povzročil dvakrat večjo škodo. “1.2.2019 v popoldanskem času je neznani storilec pristopil do okna stanovanjske hiše, katero je z neznanim predmetom odprl in vstopil v stanovanjsko hišo. Odtujil je gotovino in zlat nakit, ter lastnico oškodoval za približno 2000 evrov. Z vlomom in poškodovanjem notranjosti hiše je lastnico oškodoval še za okrog 1000 evrov. Policisti za neznanim storilcem zbiramo obvestila,” so sporočili iz PU Murska Sobota.