Sveže

Še zadnjih 90 minut pred zimskim premorom

Drugoligaši se bodo prihajajoči vikend še zadnjič podali na zelenice in skušali iztržiti največ kar se da. Vsa srečanja 17. kroga bodo odigrana jutri zgodaj popoldan, za tem pa sledi zimski premor ki bo nogometašem vsekakor dobro del.
Tudi lendavska Nafta 1903, kakor vse ekipe prvenstva, se bo jutri še zadnjič podala na zelenico pod lendavskimi goricami. V goste prihaja ekipa Jadrana iz Dekanov, modro-beli pa bodo tudi tokrat primorani iztržiti nove tri točke. Spomnimo: Lendavčani so na srečanju 16. kroga v gosteh, ki je bila prava mala senzacija, s kar 0:2 premagali prvouvrščene Radomlje ter jim odščipnili tri pomembne točke.

V Lendavi sicer z razpletom prvega dela sezone ne moremo biti zadovoljni. Sprva odlični rezultati in skorajšnje prvo mesto, za tem pa počasen a vztrajen padec na sredino prvenstvene tabele, kjer se ekipa trenutno tudi nahaja. Čeprav je vodstvo nogometnega kluba pred pričetkom prvenstva napovedalo lov na Prvo ligo Telekom Slovenije, pa na žalost vse ne gre po zadanem načrtu, lov pa je trenutno neuspešen.

Nogometaši Nafte 1903 so si v tednih, ki so za nami, privoščili kopico nepotrebnih spodrsljajev. Lendavčani so se po skalpu vodilne ekipe razveselili prve zmage po štirih tekmah z le eno osvojeno točko, četa Franca Fridla pa bo v zadnji jesenski preizkušnji na domačem terenu napadla še Dekančane. Srečanje je delegirano ob 14.00 uri, kot glavni sodnik pa bo na srečanju nastopil Alen Bubek.

Jadran zaseda 14. mesto, pred zadnjimi Brežicami ima štiri točke naskoka, nazadnje pa je v dvoboju šestih zadetkov remiziral z Dobom. Nafta 1903 je ustaljena na sedmem mestu lestvice, jutrišnja zmaga pa bi ekipo lahko dvignila za največ dve mesti -seveda odvisno od razpleta srečanj Doba in Drave. Rezultat bo jasen jutrišnji popoldan, upamo pa, da se bodo nogometaši Nafte 1903 na zimski premor podali bogatejši za zmago.