Sveže

Še nekaj dni dobrodelne akcije “Podari zvezek”

Lokalna razvojna fundacija (LRF) za POmurje je tudi letošnje poletje organizirala dobrodelno akcijo “Podari zvezek,” na kateri zbirajo šolske potrebščine za šoloobvezne otroke iz socialno ogroženih družin iz Pomurja.
“Večina družin uživa na morju ali v novem bazenu na dvorišču, hodi na skupne izlete, otroci obiskujejo jezikovne tabore, plavalne tečaje, planinarijo … Nekateri so samo doma. Morda komaj čakajo na šolo in na svoje prijatelje. Kako dolgo jih že niso videli? Kako dolgo jih še ne bodo? Morda vsi nimajo niti telefonov, da bi lahko bili s kom v stiku. Za (pre)mnoge je bil čas epidemije, velika preizkušnja. Za tiste najbolj ranljive in najbolj šibke še posebej velika.”

Z namenom, da bi tem družinam olajšali vstop v novo šolsko leto, tufi letošnje poletje poteka sedaj že tradicionalna dobrodelna akcija #podarizvezek, ki se sicer že zaključuje. V preteklih letih so organizatorji akcije zbrali šolske potrebščine za več kot 1.200 otrok iz Pomurja.

Šolske potrebščine lahko v okviru akcije #podarizvezek oddate na naslednjih zbirnih točkah v Lendavi:

– Poslovalnica Telemach Lendava (Glavna ulica 23)
– Knjižnica-Kulturni center Lendava (Glavna ulica 12, od pon – pet med 8:00 in 16:00, sob 8:00-13:00)
– Zveza kulturnih društev Lendava (Glavna ulica 2, pon – pet, med 8:00 – 14:00)

Zbira se pisalni pribor, likovni material, lepila, zvezki, mape, peresnice, kalkulatorji, tehnični in geometrijski pribor, šolske torbe, copati idr. Koordinator sprejema tudi lepo ohranjene rabljene šolske torbe.

Med tem se zbirajo tudi finančna sredstva in sicer na računu:

Ustanova lokalna razvojna fundacija za Pomurje
Martjanci 36
9221 Martjanci
TRR SI56 0488 1000 2449 381 odprt pri Nova KBM d.d.,
Sklic: podari zvezek.