Ostalo

Še danes do 37, za tem ohladitev

Živo srebro se je včeraj dvignilo do 34 stopinj Celzija, danes se bo še nekoliko višje, do 37, če smo natančnejši, za tem pa sledi ohladitev. Dežja sicer ni moč pričakovati, prijetnejše temperature pa bodo sigurno trajale do torka.
Že včeraj in danes bo predvsem po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Temperatura se bo danes dvignila do 37 stopinj Celzija, nebo pa bo do popoldneva brez oblačka. Pozneje popoldan obstaja možnost dežja. Kljub visokim temperaturam, pa so jutra precej osvežena. Le današnje jutro smo izmerili 19 stopinj Celzija, vsa ostala pa k večjemu do 16, v prihodnjih dneh pa tudi le do 13 stopinj Celzija.

Današnja noč je bila jasna. Sprva se bodo nevihte pojavljale predvsem v severozahodnih krajih, popoldne in zvečer pa tudi ponekod drugod. Pihal bo južni do jugozahodni veter. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Padavine, deloma nevihte, bodo zajele zahodne in osrednje kraje ter se postopno širile proti vzhodu, kjer bo padavin malo. Proti večeru se bo prehodno delno zjasnilo.