Ostalo

Še danes do 33, že jutri 29 in padavine

Če smo v teh dneh še uživali na poletnem soncu, bo že čez vikend in drugi teden drugače. Danes se bo živo srebro povzpelo na 33 stopinj Celzija, a je že jutri moč pričakovati padavine in 29 stopinj Celzija.
Vročina je, kot kaže za nami. Včeraj smo izmerili 31 stopinj Celzija, današnje zgodnje jutro smo jih imeli 16, čez dan pa jih bomo imeli 33. A že kmalu bo vse drugače, saj bo prihajajoča sobota prinesla manjšo ohladitev, pričakovati pa je tudi dež. Da bo naše kraje, pa tudi praktično celotno državo obiskal dež, kaže tudi meteorološki model ALADIN. Meteorološki izračuni namreč kažejo, da se bomo v soboto poslovili od vročih poletnih dni, popoldne in zvečer pa, da so možne plohe in nevihte.

Dnevi že krajši

“Dnevi so se že začeli počasi krajšati, postopno bo možnost vročinskih valov veliko manjša. Vendar to še ne pomeni, da toplih poznopoletnih dni ne bo. Naslednji teden se bodo temeprature ponovno povzpele nad 25 °C, vendar vročine več ni pričakovati. Postopno bodo bolj sveža tudi jutra,” so zapisali na spletnem portalu Neurje.si.

V nedeljo se bo delno zjasnilo. Popoldne bo v notranjosti Slovenije spremenljivo oblačno, nastane lahko tudi kakšna ploha. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Hladneje bo. V ponedeljek bo zjutraj precej jasno, z nekaj megle po kotlinah. Čez dan bo v notranjosti Slovenije občasno nekoliko bolj oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V nedeljo, ponedeljek, torek in sredo se bodo dnevne temperature gibale med 22 in 27 stopinj Celzija.