Sveže

SD poslal javna vprašanja županu občine Lendava

Lendavski odbor stranke SD je včeraj županu občine Lendava, mag. Antonu Balažku poslal, kot so to poimenovali, javna vprašanja, ki se navezujejo na begunski center v Industrijski ulici.

“V letu 2015 se je v Lendavi na področju bivšega podjetja Integral Lendava d.d. organiziral začasni namestitveni center. Center je služil kot osrednja zbirna in podporna točka registracijskima centroma na mejnem prehodu Petišovci in Dolga Vas,” svoje pisanje začenjajo pri občinskem odboru SD.

“Občina ni dala nobene javne informacije svojim občanom”

“Proti koncu leta 2015 so se v lendavskem namestitvenem centru pričele odvijati aktivnosti, predvsem v zamenjavi šotorov. Občina žal do današnjega dne, ni dala nobene javne informacije občanom in nas tako obvestila o dogajanju v centru,” so zaskrbljeni pri lendavskem SD-ju in pri tem županu Balažku očitajo, da “vse kar ste storili, je bila objava 29.12.2015 na spletni strani www.lendava.si, kjer ste zapisali, da je g. But zagotovil da se kapacitete ne spreminjajo in ostajajo do 600 oseb. Prav tako ste zapisali “Lendava ostaja še naprej prehodni in ne nastanitveni center.”

V lendavskem odboru SD pri tem opozarjajo predvsem na netočnost podanih informacij saj navajajo, da so očitno številke zelo netočne, saj je 19.9.2015 bilo na www.lendava.si zapisano: “Hkrati pa se je v koordinaciji štaba civilne zaščite že pričela postavitev šotorov tudi na dvorišču nekdanjega podjetja Integral, kjer bi po nekaterih ocenah bila kapaciteta za do 300 ljudi.”

Na spletni strani www.slovenskenovice.si pa je bilo mogoče prebrati naslednje: “Po oceni naj bi kapaciteta znašala od dva do tri tisoč ljudi.”

6 vprašanj za župana

“Glede na dejstvo, da se je na nas obrnilo že več zaskrbljenih občanov in ker se je namestitveni center v Gornji Radgoni zaprl, ter ker so občani Kidričevega protestirali proti centru pri njih, Socialne demokrate Lendava zanima:”

– Kdo je občino Lendava izbral za točko namestitvenega centra, ter ali ima občina Lendava kako korist od tega?

– Koliko stane namestitveni center občino Lendava?

– Ali se razmišlja o integraciji beguncev v Lendavi?

– Ali bodo v Lendavi nastanjeni tudi tisti migranti, ki jih bodo v Nemčiji in Avstriji zavrnili?

– Ali bodo migranti imeli prosto gibanje v Lendavi?

– Kolikšna je točna številka kapacitet namestitvenega centra?

“Naprošamo vas kot Župana občine Lendava, da nam odgovorite na zgoraj postavljena vprašanja, da bodo občani pomirjeni, brezskrbni in pravilno informirani,” zaključujejo pri lendavskem SD-ju.

Odgovore bomo, ko jih bomo prejeli s strani lendavskega odbora SD, objavili tudi na naši spletni strani.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6232412141777553281?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]