Sveže

Saj ni res pa je: Lastnik izgubil priklopnik z naloženim avtom

V minulih nekaj dneh so pomurski policisti imeli obilico dela. Najprej so obravnavali izgubljen priklopnik z naloženim vozilom, obravnavali 17-letnika ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pridržali vinjenega voznika tovornega vozila.
Minuli petek, malo pred 11. uro so bili policisti obveščeni, da se izven naselja Veščica v smeri Rankovcev v obcestnem jarku nahaja priklopnik z naloženim osebnim avtomobilom.

Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da se je priklopnik med vožnjo odpel vlečnemu vozilu (avtodomu) in zapeljal čez jarek in kolesarsko stezo na njivo. Priklopnik in vozilo na prikolici nista bila poškodovana. Preko Centra za sodelovanje varnostnih organov Dolga vas je bil obveščen lastnik, državljan Avstrije kateri je priklopnik z naloženim vozilom izgubil. Še istega dne okrog 17.30 ure se je vrnil po prikolico in vozilo.

17-letnik vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja

Včeraj, malo pred 15. uro so policisti PP Gornja Radgona na Panonski ulici v Gornji Radgoni zaustavili 17-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil osebni avtomobil kljub temu, da vozniškega dovoljenja še ni mogel opraviti. Vozilo je bilo mladoletniku zaseženo, obveščeni so bili njegovi starši, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na OS G. Radgona.

Voznik tovornega vozila z kar 1,14 mg/l alkohola

Policisti PP Gornja Radgona so včeraj malo pred polnočjo na bencinskem servisu v Grabonošu zaustavili tovorno vozilo, katero je vozil 31-letni romunski državljan. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal, da je imel v organizmu 1,14 mg/l alkohola. Kršitelj je bil pridržan in priveden na pristojno sodišče.