Sveže

S podpisom pogodbe se bo lahko začela sanacija gasilskega doma na Hotizi

Župan Občine Lendava Janez Magyar in direktor podjetja HOVING d.o.o. Daniel Strniša iz Beltincev sta v mestni hiši v Lendavi podpisala pogodbo o sanaciji gasilskega doma na Hotizi. Dela bodo morala biti zaključena do 15. novembra letos.
Minuli petek je v Mestni hiši Občine Lendava potekal podpis pogodbe za sanacijo gasilskega doma na Hotizi. Izvajalec del bo podjetje HOVING d.o.o. iz Beltincev, podpisu pa so prisostvovali še predsednik krajevne skupnosti Hotiza Štefan Farkaš ter poveljnik in podpoveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Hotiza Jožef Hozjan in Milan Stanko.

Podjetje HOVING d.o.o. s sedežem v Beltincih, bo na obstoječem objektu izvajalo gradbeno-obrtniška dela ter elektro in strojne instalacije. Celotna vrednost investicije znaša 87.679,52 EUR z DDV. S pričetkom del bodo začeli po uvedbi v delo. Sanacija gasilskega doma bo potekala v več fazah, cilj pa je zaključiti vsa dela do 15. novembra 2024.

Župan Janez Magyar je ob podpisu pogodbe izpostavil pomembnost projekta za lokalno skupnost in se zahvalil vsem vpletenim za njihovo podporo in trud. Direktor podjetja HOVING d.o.o., Daniel Strniša, pa je zagotovil, da bo njihovo podjetje izvedlo dela v skladu z dogovorjenimi roki in najvišjimi standardi kakovosti.

“Občina Lendava s to investicijo ne samo izboljšuje pogoje za delovanje prostovoljskega gasilskega društva na Hotizi, temveč tudi pridobiva dodatne prostore, ki bodo omogočili boljšo organiziranost in učinkovitost gasilcev. Gasilci igrajo ključno vlogo v lokalni skupnosti, zato je posodobitev njihove infrastrukture izjemnega pomena,” so zapisali pri Občini Lendava.