Sveže

Rogaška ni dobila licence, jutrišnje srečanje odpovedano. Se Nafta 1903 seli v 1. državno nogometno ligo?

“Obveščamo Vas, da na podlagi sklepa Odbora za nujne zadeve NZS in glede na dejstvo da Licenčna komisija za pritožbe ni ugodila pritožbi NK Rogaška, se jutrišnja kvalifikacijska tekma za popolnitev 1.SNL proti ekipi Radomelj, ne odigra,” so danes, nekaj minut pred osmo zvečer sporočili iz Kolodvorske ulice 7. Se Nafta 1903 kljub nedeljskemu porazu vrača na prvoligaške zelenice? Vse kaže, da se!
Kot kaže, je danes v Lendavi pravi nogometni praznik. V zgodnjih večernih urah je namreč s strani Nogometnega kluba Nafta 1903 odjeknila novica, da je Rogaška ostala brez licence in mesta v Prvi ligi, kar posledično pomeni, da so srečanja za popolnitev prve državne lige (kvalifikacije) odpovedane. Finalist pokala Slovenije tako zapušča Prvo ligo in ostaja tudi brez evropske licence. Kot kaže, se bo torej prva državna nogometna liga popolnila z Radomljami in Nafto 1903.

“Licenčna komisija NZS za pritožbe je pritožbo NK Rogaška zavrnila. Po skrbnem pregledu vseh pritožbenih razlogov in dodatno predložene dokumentacije je ugotovila, da NK Rogaška ne izpolnjuje obveznih infrastrukturnih, športnih, pravnih in finančnih A kriterijev za podelitev licence. Glede na dejstvo, da Licenčna komisija za pritožbe ni ugodila pritožbi NK Rogaška in na podlagi sklepa Odbora za nujne zadeve, se dodatne kvalifikacije med ND Lendava 1903 in NK Radomlje ne odigrajo. O načinu popolnjevanja 1. SNL in posledično sestavo lig za TL 2024/2025 bo odločal Izvršni odbor NZS,” sozapisali.