Sveže

VIDEO: Remi v Kranju: Nadaljevanje prvenstva tudi za Nafto 1903

Po petih mesecih (prisilnega) premora zaradi epidemije covid-19 so se minuli vikend na zelenice vrnili tudi drugoligaši. Lendavska Nafta 1903 je včerajšnji popoldan merila moči v Kranju, natančneje proti ekipi Triglava. Srečanje se je zaključilo z remijem, trener Dončić pa je bil z videnim zadovoljen.
Drugoligaši so po petmesečnem čakanju dočakali vrnitev na igrišča. Za minuli vikend je bilo načrtovanih osem srečanj, do konca odigranih pa jih je bilo dejansko sedem, saj je srečanje v Velenju med Rudarjem in Primorjem bilo prekinjeno po dobrih dveh minutah zaradi obilnega sneženja. Ekipi se bosta vnovič pomerili v sredo, 31. marca.

Včerajšnje srečanje 13. kroga 2. državne nogometne lige je bilo za modro-bele drugo v minulem tednu. Lendavčani so v sredo bili uspešni v pokalnem tekmovanju, kjer so izločili ekipo Fužinarja, včeraj pa so proti kranjskemu Triglavu Remizirali. Prvi polčas se je končal z začetnim izidom, v nadaljevanje obračuna pa so bolje zakorakali gostitelji, ki so zaigrali brez poškodovanega Ibrahima Mensaha. V 55. minuti je lendavsko mrežo zatresel Albin Ahmetaj, na odgovor modrih pa ni bilo potrebno čakati prav dolgo. V 60. minuti, takoj po vstopu v igro, ko je nekaj sekund prej zamenjal Vedrana Vinka, je enajstič to sezono udaril Meshack Ubochioma – Miši. Nigerijec si vrh ligaške lestvice strelcev deli s Kaheemom Parrisom. Nafta 1903 ostaja šesta, Triglav pa s petimi točkami manj zaseda sedmo mesto.

Boštjan Miklič, trener Triglava: “Težka tekma z dobrim nasprotnikom. Glede na to, da smo imeli po pokalni tekmi dan manj za regeneracijo, so fantje dali svoj maksimum. Mislim, da je točka realna.” Dejan Dončić, trener Nafte 1903: “Odlična tekma, veliko dinamike, agresivnosti in pa dva lepa gola. Lahko rečem, da smo imeli v drugem polčasu nekoliko več priložnosti. Z izjemo gola smo kontrolirali tekmo.”

Nafta 1903 – Triglav Kranj 1:1 (0:0)

1:0, Albin Ahmetaj, 55. min
1:1, Meshack Izuchukwu Ubochioma, 60. min

TRIGLAV: Vodišek, Brkić, Šalja, Čeh, Jakupović, Hasanaj, Vuković, Kopač, Kumer, Ivetić, Zlatkov
Na klopi: Alagić, Skok Jekovec, Udovič, Ahmetaj, Idrizi, Bojić, Livančić
NAFTA 1903: Raduha, Drk, Pirtovšek R., Pirtoševk T., Vinko, Kormendi, Szabo, Židarn, Haljeta, Bizjak, Oštrek
Na klopi: Kisovec, Pozsgai, Ubochioma, Šimunković, Magdič, Plej

Pokalno prvenstvo: Nafta 1903 proti Olimpiji

Minuli petek so na sedežu NZS izžrebali nasprotnike v pokalnem tekmovanju za pokal Pivovarne Union. V konkurenci za najvišje pokalno odličje so ostala tri drugoligaška in pet prvoligaških moštev. Žreb je lendavskemu drugoligašu namenil najtežjega nasprotnika, moštvo večkratnih državnih prvakov, moštvo ljubljanske NK Olimpije. Pokalno srečanje bo odigrano v Lendavi, 14. aprila 2021.