Sveže

Reka Mura se razliva znotraj protipoplavnih nasipov

Arso je za današnjo nedeljo izdal opozorilo pred poplavljanjem rek v vzhodnem delu države. Največ nevšečnosti se pričakuje na severovzhodu Slovenije. Glede na izračune meteoroloških modelov do konca meseca stabilnega vremena ni pričakovati. Na izpostavljenih mestih lahko v teh dneh pride do zastajanja padavinske vode.
Reke v Podravju, Pomurju in Posotelju bodo danes dopoldan hitro naraščale in se sredi dneva pričele razlivati ob strugah. Posamezne med njimi lahko v popoldanskem in večernem času poplavijo na območju pogostih poplav. Reka Mura se bo predvidoma razlivala znotraj proti poplavnih nasipov. Popoldan so možna razlivanja manjših rek tudi v osrednji in južni Sloveniji, v noči na ponedeljek se bo pričela razlivati tudi Krka. V nedeljo čez dan lahko na več mestih pride do zastajanja in poplavljanja padavinske vode.

Brez dežja ne bo šlo

Glede na izračune meteoroloških modelov do konca meseca stabilnega vremena ni pričakovati. Temperature bodo sicer počasi naraščale, vendar bodo ves čas prisotne tudi občasne padavine. Glavna padavinska dneva bosta v nedeljo in torek, nato pa se bo začelo dolgotrajnejše obdobje z lokalnimi in krajevnimi plohami ter nevihtami, ki bodo pogostejše v popoldanskem času. Temperature bodo od sredine naslednjega tedna naprej postopno vse višje.