Ostalo

Razred superbike: Lendavčan Senekovič po zanimivem dvoboju na prvo mesto; Spidvej: Prvi tudi Ivačič

Madžarski Pannonia Ring je bil prizorišče tretje dirke za točke državnega prvenstva cestno hitrostnih motociklistov. Tudi slednje dirke se je udeležil Lendavčan Aleš Senekovič in zasedel prvo mesto. Uspešen pa je bil tudi lendavski voznik spidveja Matic Ivačič, ki je na stadionu Matije Gubca v Krškem prav tako dosegel prvo mesto.
Na tretji dirki državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu, ki so jo organizirali člani društva 2n’race, ta se je odvila na madžarskem Pannonia Ringu, so se merili vozniki dvokolesnikov z licencami AMZS in sicer v dveh razredih, supersport 600 ter superbike. Že pred začetkom dogodka so prisotni zaskrbljeno pogledovali proti nebu, ki je kazalo na padavine, a je vreme zdržalo in vozniki so svoje konjičke na dveh kolesih poganjali na suhi stezi.

Superbike: Prisotni so bili tudi tokrat priča zanimivim preizkušnjam. V razredu superbike sta se Marko Bolko (AMD Trebnje) in Aleš Senekovič (ŠD ST Lendava) borila do konca. Srečnejši in malenkost hitrejši je bil Lendavčan, ki se je veselil prvega mesta, Trebenjčanu pa je pripadlo drugo. Na tretje se je uvrstil Aleš Brzin (MK team Fortuna).

Odlično tudi Ivačič

V soboto so na stadionu Matije Gubca v Krškem spidvejisti odpeljali tretjo dirko za odprto državno prvenstvo Slovenije, Slovaške in Madžarske. Zmage se je razveselil zelo prepričljivi Matic Ivačič, ki je v nekaj dneh v lendavski Speedway team prinesel še drugi pokal. Matic Ivačič je v šestih vožnjah zbral prav toliko zmag. Pred zadnjo dirko, ki bo čez 2 tedna v madžarskem Nagyhalaszu, ima Ivačič dve točki prednosti pred Nickom Škorjo. Tretji je bil Denis Štojs.

“Dva junaka, s pokaloma za prvo mesto: Matic Ivačič/Speedway in Aleš Senekovič/Superbike. V športnem društvu Speedway team Lendava smo izredno ponosni na oba virtuoza na motociklih. Še enkrat čestitke! Bravo Matic Ivačič Racing #21 in Aleš Senekovič, bravo lendavski motošport,” so se odličnih rezultatov razveselili pri Speedway teamu Lendava.

Matic Ivačič