Sveže

Priložnost za študente in podjetja

V Zavodu za turizem in razvoj Lendava so za študente pripravili priložnost za njihovo vključitev v lokalno okolje. Omogočajo zaposlitev prek študentskega servisa v podjetjih v Upravni enoti Lendava tistim osebam, ki imajo status študenta in ki se želijo bolje spoznati z domačimi podjetji in institucijami.

Ugotavljajo namreč, da je ključen problem okolja – demografski. Predvsem izobraženi mladi svojo prvo poslovno priložnost dobijo v kraju kjer študirajo. V tistih okoljih vzpostavijo kontakte, izgradijo svojo osebno in poslovno mrežo, se izkažejo in pričnejo rasti, kot bodoči intelektualci. Naslednji logični korak je, da se tam tudi naselijo, vzpostavijo družino in postanejo za Lendavo za vedno izgubljeni.

Da bi preprečili ta scenarij bodo, v sodelovanju s podjetji, študentom ponudili enotedensko delovanje v lokalnih podjetjih, kjer bodo spoznali zaposlene, njihov način dela ter možnosti, ki jim jih lahko takšno podjetje ponudi. Vse, ki se bodo vključili v program bodo tudi finančno nagradili.

V zavodu se namreč zavedajo, da vrnitev po študiju ni enostavna in diplomanti potrebujejo veliko časa in napora, da pridejo do prve zaposlitve. Samo izobrazba ni več dovolj, saj se podjetja osredotočajo predvsem na pridobljene praktične izkušnje iz časa študija ter na diplomante, ki so z njimi v preteklosti že uspešno sodelovali.

V Zavodu za turizem in razvoj Lendava upajo, da bodo številni študenti našli svojo prvo zaposlitev prav v tem podjetju, kamor bodo tokrat napoteni. V vsakem primeru pa bodo dobili dragoceno izkušnjo in tudi gradili lasten življenjepis. Po drugi strani pa bodo tudi podjetja tako dobila dostop do bodočih strokovnjakov in morda se bo že v času študija razvilo plodno sodelovanje, ki bo vplivalo na razvoj celotnega okolja.

Zato še vedno pozivajo vse zainteresirane študente, da izrazijo interes za sodelovanje. Povabilo in vse dodatne informacije lahko dobite tukaj. Lahko tudi pišete na info@ztr.si.