Ostalo

Prihodnji teden bodo v Murski Soboti potekali Bogatajevi dnevi

Po seji organizacijskega odbora za izvedbo prireditve Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2017, so potek priprav javnosti na novinarski konferenci predvčerajšnjim predstavili župan dr. Aleksander Jevšek, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But in vodja izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje mag. Martin Smodiš.

Dnevi zaščite in reševanja so največja prireditev v Sloveniji, na kateri se bienalno predstavljajo enote Civilne zaščite, različne reševalne službe ter sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami na sploh. Letos že šesta prireditev, ki je zdaj poimenovana po dolgoletnem poveljniku Civilne zaščite Republike Slovenije Miranu Bogataju, Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja bodo od 8. do 10. junija v središču Murske Sobote. Osrednji organizator dogodka je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, soorganizatorica pa bo tokrat tudi Mestna občina Murska Sobota.

Tako se bodo v središču Murske Sobote predstavile vse organizacije, ki sodelujejo v sistemu zaščite in reševanja, mnoge tudi z dinamičnimi predstavitvami. V okviru prireditve bo potekalo državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite, državna vaja sil za zaščito in reševanje, tekmovanje gasilskih desetin, tek 112 ter več strokovnih posvetov in srečanj.

V posebnem šotoru bodo najsodobnejšo opremo za zaščito in reševanje predstavili domači in tuji proizvajalci. Poseben poudarek v okviru prireditve je namenjen mladim, torej predšolski in šolski mladini. Na Bogatajevih dnevih zaščite in reševanja bo skupaj sodelovalo več kot 3.000 pripadnikov različnih organizacij iz sistema zaščite in reševanja. Ker bodo aktivnosti potekale v središču mesta, pričakujejo več kot 10.000 obiskovalcev.