Ostalo

Prihajajoče državnozborske volitve: Seznam kandidatov volilnega okraja Lendava

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 14.4.2018 sprejel Odlok o razpustitvi Državnega zbora Republike Slovenije in o razpisu predčasnih volitev v Državni zbor Republike Slovenije. Do predčasnih parlamentarnih volitev je še slab mesec, volilna kampanja je že skorajda na višku, mi pa smo za vas pripravili seznam vseh kandidatov strank v volilnem okraju Lendava.
Na predčasnih volitvah poslancev v Državni zbor 3.6.2018 bo imelo pravico glasovati skupaj nekaj več kot 1.700.000 volivcev. Na zadnjih predčasnih državnozborskih volitvah, leta 2014 je glasovalo skupaj 886.124 volivcev. Pričakovati je, da bodo tudi letošnje številke podobne. V volilni enoti 8, Ptuj, kamor spada tudi lendavski volilni okraj, se je volitev udeležilo 46,28 odstotkov volilnih upravičencev, v lendavskem volilnem okraju pa je bila volilna udeležba bila 38,41 odstotna. To pomeni, da je od 22.190 volilnih upravičencev na volišča šlo 8.524 polnoletnih prebivalcev.

Prvotno so bile volitve načrtovane 10. junija 2018, vendar so se po odstopu predsednika vlade Mira Cerarja stranke zavzele za predčasne volitve. To bodo tretje predčasne volitve v zgodovini Slovenije. Poglejmo seznam kandidatov v lendavskem volilnem okraju, ki zajema naselja oz. občine Čentiba, Črenšovci, Dolga vas, Dobrovnik, Gaberje, Genterovci, Gorice pri Lendavi, Hotiza, Kobilje, Lakoš, Lendava, Mostje-Banuta, Orešje-Dolina pri Lendavi, Petišovci, Polana, Turnišče pri Lendavi, Bistrica, Odranci:

Stranka slovenskega naroda: Alojzija Zemljič
Piratska stranka: Marjana Žužek Škalič
Solidarnost: Marko Vuk
Levica: Milan Utroša
Socialni demokrati: Ivan Koncut
Zedinjena Slovenija: Marija Völgyi
Andrej Čuš in Zeleni Slovenije: Rado Antolič;
Slovenska demokratska stranka: Janez Magyar
Stranka Alenke Bratušek: Ljubiša Konstadinović
Za zdravo družbo: Edita Nemec
DeSUS: Robert Berki
Socialistična partija Slovenije: Marijana Maselj
Združena levica in SLOGA: Mirko Hrenk
Gibanje Skupaj naprej: Marjana Blažke
Dobra država: Robert Gostinčar
Slovenska ljudska stranka: Rok Zver
ReSET: Dušan Trajbarič
Nova Slovenija: Jožef Horvat
Stranka modernega centra: Darko Horvat
Lista Bojana Požarja: Biljana Kramberger
Slovenska nacionalna stranka: Sandra Neme
Lista Marjana Šarca: Mihela Baumgartner
Kangler & Primc: Željka Vojta Babič 
Gospodarsko aktivna stranka: Maja Kobe