Sveže

Približuje se rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov

Približuje se rok za oddajo prošenj za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2016/17.

Študenti visokošolskih študijskih programov, ki želijo koristiti subvencijo za bivanje morajo prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja oddati do 16. avgusta 2016 preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ:http://portal.evs.gov.si/bivanje.

Rok velja tudi za tiste, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov.

V študijskem letu 2016/17 je skupaj razpisanih 14.531 mest za subvencionirano bivanje, in sicer za sprejem 5.310 in 9.132 za podaljšanje bivanja ter 89 mest, ki so namenjena študentom s priznano mednarodno zaščito. Višina subvencije za bivanje študentov za študijsko leto 2016/17 ostaja nespremenjena, in sicer 19,50 EUR/študenta za javne študentske (dijaške) domove ter 32 EUR/študenta za zasebnike.

Razpis in pregled razpoložljivosti subvencij za bivanje po visokošolskih središčih in krajih študentskih namestitvenih zmogljivosti sta objavljena na povezavi: