Ostalo

Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče, devet kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, požar, nesrečo pri delu, pridržali eno osebo, prijeli tujca na podlagi mednarodnega razpisa, deset primerov povoženja divjadi in tri poškodbe vozil na parkirnih prostorih.

V Murski Soboti je voznica osebnega avtomobila, zaradi odvzema prednosti na kolesarskem prehodu čez cesto trčila v kolesarko. Pri trčenju se je kolesarka lahko telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete smo obravnavali štiri tatvine, poškodovanje osebnega avtomobila, ter kazniva dejanja Nasilja v družini, dve Zatajitvi in Zalezovanja.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnih prostorih. Pridržan je bil moški, ki se kljub intervenciji policistov ni hotel pomiriti in je še naprej grozil domačim.

V Čentibi se je pri delu v vinogradu s traktorjem poškodoval moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je moški zaradi nepazljivosti pri vožnji v vinogradu s traktorjem prevrnil. Med prevračanjem je padel s traktorja in se lahko telesno poškodoval.

V Murski Soboti je iz dosedaj neznanega vzroka zagorelo v zapuščenem objektu na Slomškovi  ulici. Požar so pogasili soboški gasilci. Vzrok požara še policisti ugotavljamo.

Danes med 8 in 14 uro bodo policisti na strelišču v Mačkovcih izvajali vaje v streljanju. Zaradi tega obveščamo vse občane, da je lahko zadrževanje na in ob strelišču nevarno.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti izvajali na območju PP Gornji Petrovci.