Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali eno prometno nesrečo v kateri je nastala samo materialna škoda. Obravnavana sta bila še dva primera povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih šest kaznivih dejanj in devet kršitev javnega reda.

S področja kriminalitete je bil v Žitkovcih obravnavan vlom v stanovanjsko hišo. Iz notranjosti je neznani storilec odnesel denar, kamero za nočno opazovanje in nočni daljnogled. V Murski Soboti je neznani storilec skozi okno poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo vendar v notranjost ni prišel. V Strehovcih je neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. V Gornji Radgoni je neznanec vlomil v kletne prostore stanovanjskega bloka in odnesel 3 pare smuči in smučarsko opremo. Ljutomerski policisti so obravnavali tatvino motorne žage in vrtalnega stroja, soboški pa goljufijo.

Javni red je bil kršen 5-krat v zasebnih prostorih in 4-krat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali. Soboški policisti so zaradi odklonitve preizkusa alkoholiziranosti pridržali voznika osebnega avtomobila.

Ob 14.08 se je na odseku avtoceste okoli dva kilometra za priključkom Dolga vas v smeri Murske Sobote, zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila. Poškodovanih oseb ni bilo. Posredovali so gasilci PIGE Nafta Lendava, ki so odklopili akumulator in zavarovali kraj dogodka. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na pomurski avtocesti.