Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč. Dve sta se končali z lažjimi telesnimi poškodbami. V ostalih štirih je nastala samo materialna škoda. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in štirje primeri povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja in tri kršitve javnega reda.

S področja kriminalitete je bila v Lendavi obravnavana tatvina moškega gorskega kolesa znamke Trek, sive barve. V naselju Gomilica v gostinskem lokalu je neznanec izvršil tatvino ključev od osebnega avtomobila. Petrovski policisti so obravnavali moškega zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Imenovani je pred tem kršil tudi ukrep prepovedi približevanja. V Murski Soboti je bilo obravnavano kaznivo dejanje goljufije.

Javni red je bil kršen 1-krat v zasebnem prostoru in 2-krat na javnih krajih. V Lipovcih je bila obravnavana prometna nesreča. Ugotovljeno, da je povzročitelj vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zoper voznika odrejeno pridržanje, prav tako mu je bil zasežen osebni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju celotne policijske uprave.