Ostalo

Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, devet kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, zasegli lahko štirikolo in sedem primerov povoženja divjadi.

V naselju Pušča je voznik lahkega štirikolesnika zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v parkiran osebni avtomobil. Pri tem se je lahko telesno poškodoval. Ker je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja za vožnjo, je bilo štirikolo zaseženo.

Na področju kriminalitete smo obravnavali tatvino nabožnih kipcev, tatvino lesa iz gozda, tatvino prodajnih artiklov v trgovini, tatvino goriva na bencinski črpalki in tatvino kolesa. Poleg tega pa smo obravnavali še poškodovanje uličnih svetilk, poškodovanje osebnega avtomobila, zasegli bankovec za 50 EVR, za katerega se sumi, da je ponarejen in tujca, ki je uporabljal ponarejeno vozniško dovoljenje.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP M. Sobota.