Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče. Pri tem se je ena končala s smrtnim izidom. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in trije primeri povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih osem kaznivih dejanj in šest kršitev javnega reda.

Ob 11.37 uri so bili obveščeni o prometni nesreči na pomurski avtocesti v bližini nadvoza Bakovci – Krog. Ugotovljeno, da je 57-letni voznik osebnega avtomobila iz M. Sobote verjetno zaradi okvare, parkiral vozilo na SOS počivališču. Voznik je nato izza ustavljenega vozila stopil na vozni pas v času, ko se je po njem pripeljal voznik tovornega vozila, kateri je s sprednjim delom trčil v pešca. Pešec je pozneje v bolnišnici umrl.

S področja kriminalitete je bila v Črenšovcih obravnavana gozdna tatvina. V naselju Plitvica je neznanec vlomil v leseno vrtno lopo in odnesel več različnega orodja v skupni vrednosti okrog 3.000 EUR. Izven naselja Kančevci je neznanec vlomil v kamp prikolico, katera je postavljena ob vinogradu. Soboški policisti so obravnavali še tatvino denarnice z denarjem in osebnimi dokumenti iz garderobne omarice, dve tatvini v trgovini, tatvino delov iz poškodovanega vozila in poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila.

Javni red je bil kršen 6-krat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota.