Ostalo

Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, tri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in miru, požar, pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, štiri primere povoženja divjadi in dve poškodbi vozil na parkirnem prostoru.

Na področju kriminalitete smo obravnavali tatvino odpadnega aluminija, tatvino denarja iz priročne blagajne in tatvino mobitela.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in trikrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V Bakovcih je zaradi okvare kompresorja prišlo do požara na hladilniku. Ogenj se je razširil tudi na zamrzovalnik, ki je bil v bližini. Delno je ožgan tudi strop v kuhinji. Nastalo je za okoli 1.000 EVR škode.

V času prihajajočih praznikov policisti Policijske uprave M. Sobota pogosto opažamo povečano število tatvin in vlomov v hiše, stanovanja, poslovne prostore in druge objekte, ter tatvin iz osebnih avtomobilov na parkiriščih in pokopališčih. Zato ob obisku grobov v osebnih avtomobilih na vidnih mestih ne puščajte torbic, denarnic ali drugih vrednejših predmetov ter vozila zaklepajte, da ne postanete tarča tatov in vlomilcev.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.