Ostalo

Preteklih 24

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali pet kaznivih dejanj, dve prometni nesreči, povoženje divjadi, požar in osem kršitev javnega reda in miru.
Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini in sicer je v enem primeru v naselju Domanjševci bil ukraden traktor. Obravnavali so še kazniva dejanja poškodovanje tuje stvari, goljufijo in mučenje živali. Neznanec je v Lemerju zastrupil dva psa, katerima so veterinarji uspešno pomagali.

Policisti so še obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Obe prometni nesreči sta zakrivila voznika, ki sta vozila z neprilagojeno hitrostjo.

Javni red in mir je bil kršen šest krat na javnem kraju in dva krat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili.

Obveščamo, da še danes in jutri poteka nacionalna akcija »Mikromobilnost«. Policisti bodo v tem času poostreno nadzirali in ugotavljali morebitne kršitve kolesarjev, voznikov e-koles, e-skirojev ter pešcev, na drugi strani pa tudi morebitne kršitve voznikov motornih koles do šibkejših udeležencev v prometu. Vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, da upoštevajo cestno prometne predpise in tako poskrbijo za varnost vseh udeležencev v prometu.

Meritve hitrosti bodo danes pogostejše na območju PP M. Sobota.