Sveže

Preteklih 24

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali šest prometnih nesreč, eno kaznivo dejanje, štiri kršitve javnega reda in miru, eno poškodovanje vozila na parkirišču ter tri povoženja divjadi.

V štirih prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, v dveh nesrečah pa sta se udeleženca lahko telesno poškodovala. V Gornji Radgoni je voznik osebnega avtomobila trčil v peško, ki je nepravilno prečkala vozišče. Na avtocesti med Mursko Soboto in Grabonošem pa je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v avtobus.

Tudi obravnavano kaznivo dejanje Nevarne vožnje je povezano s prometom, saj je voznica osebnega avtomobila v Murski Soboti zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola trčila v osebni avtomobil, s katerim je voznik stal pred semaforjem.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Preko dneva je bilo na številko 113 sprejetih več klicev o odkritih strehah in padlih drevesih. Nastalo je kar nekaj materialne škode, k sreči pa so obravnavali le en primer, v katerem se je poškodoval človek, in sicer je delavec v Apačah pri sanaciji padel s strehe in se pri tem hudo telesno poškodoval.  

Meritve hitrosti z radarjem bodo danes pogostejše na območju Policijske postaje Gornja Radgona.