Ostalo

Preteklih 24

Preteklo soboto so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, tri kazniva dejanja, štirinajst kršitev javnega reda in miru, požar, tujcu zasegli teleskopsko palico, ki je v Republiki Sloveniji prepovedana, voznikoma zasegli osebni avtomobil in moped, ugriz psa ter odkrili tujko, ki je nedovoljeno vstopila v državo.

Izven naselja Dobrovnik, je zaradi izsiljevanja prednosti v križišču, voznika tovornega avtomobila prišlo do trčenja. Pri trčenju se je voznik osebnega avtomobila lahko telesno poškodoval. Na vozilih je nastalo za 10.000 EVR škode.

Na področju kriminalitete smo obravnavali tatvino registrskih tablic z oznako MB 33-47E, tatvino razstavljenega orodja na sejmišču v Gornji Radgoni in kaznivo dejanje Neplačevanja preživnine.

Javni red in mir je bil kršen devetkrat v zasebnih prostorih in petkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V kletnem prostoru stanovanjske hiše v Gornji Radgoni je prišlo do požara. Požar so pogasili gasilci. Z ogledom so policisti ugotovili, da je prišlo do požara na hladilniku, ki se je nahajal v enem izmed prostorov. Zaradi požara je nastalo za okoli 8.000 EVR škode.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju policijskih postaj Murska Sobota in Gornja Radgona.

Zaradi sejma v Gornji Radgoni prihaja do zgostitve prometa v samem mestu Gornja Radgona in na vpadnicah. Voznike opozarjamo, da bodo strpni in potrpežljivi, ter da upoštevajo navodila policistov, saj bodo tako varno prispeli na cilj.