Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči. Žal se je pri tem ena končala s smrtnim izidom v drugi pa je nastala samo materialna škoda.  Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in trije primeri povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja, pet kršitev javnega reda in požar.

Izven naselja Satahovci je 56-letna voznica osebnega avtomobila v križišču izsilila prednost 23-letni voznici motornega kolesa, katera je zaradi tega z motornim kolesom trčila v prednja leva vrata osebnega avtomobila. Voznica motornega kolesa je utrpela hude telesne poškodbe in je kasneje v bolnišnici umrla. Pokojna udeleženka je letošnja peta žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

S področja kriminalitete sta bili v Dokležovju in v Črenšovcih obravnavani tatvini kolesa. V trgovini v Ljutomeru je bila pri tatvini artiklov prijeta ženska. Na mejnem prehodu v Petišovcih so policisti obravnavali tujca, kateri je uporabljal ponarejeno registrsko tablico.

Izven naselja Dobrovnik je prišlo do požara na kombajnu znamke Claas Dominator. Požar so pogasili gasilci. Nastalo je za 20.000 EUR škode.

Javni red je bil kršen 2-krat v zasebnih prostorih in 3-krat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Gornja Radgona in Ljutomer.