Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč. Pri tem se je ena končala s smrtnim izidom v ostalih štirih je nastala samo materialna škoda. Obravnavanih je bilo še šest primerov povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih pet kaznivih dejanj, ena kršitev javnega reda in požar.

Ob 18.05 uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na pomurski avtocesti med Vučjo vasjo in Svetim Jurijem ob Ščavnici. Ugotovljeno, da je 30-letni moški stekel čez avtocesto pred tovorno vozilo, katerega je vozil državljan Romunije. Voznik se je poskušal umakniti v levo, vendar je s prednjim desnim delom vozila trčil v pešca, kateri je na kraju umrl. Pokojni pešec je letošnja druga smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

S področja kriminalitete so soboški policisti obravnavali tatvino treh motornih žag, dve poškodovanji tuje stvari in zanemarjenje otroka. Petrovski policisti pa so obravnavali tatvino hlodovine.

Okrog 02.30 ure je prišlo do požara na garaži v naselju Kopriva. Požar so pogasili gasilci. Vzrok požara bo ugotovljen po opravljenem ogledu.

Javni red je bil kršen 1-krat v zasebnem prostoru.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota.