Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč. V dveh sta bili dve osebi huje telesno poškodovani. Obravnavani sta bili še dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru in štirje primeri povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja in devet kršitve javnega reda.

Ob 16.15 uri je voznik motornega kolesa v naselju Iljaševci zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drog električne napeljave. Pri tem se je huje telesno poškodoval. Ugotovljeno, da je vozil neregistrirano motorno kolo in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V naselju Stara Gora je voznik kolesa s pomožnim motorjem trčil v parkirano avtmobilsko prikolico. V bolnišnici ugotovljeno, da je utrpel hudo telesno poškodbo.

S področja kriminalitete je bila na bencinskem servisu v Pincah obravnavana tatvina goriva. V Apačah je neznani storilec izvršil tatvino večje količine euro palet. V Cankovi je neznanec iz odprte lope odtujil moško gorsko kolo in ribiški pribor. V Moravskih Toplicah je neznanec namerno poškodoval parkiran osebni avtomobil.

Javni red je bil kršen 6-krat v zasebnem prostoru in 3-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali danes čez dan na pomurski avtocesti.