Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali osem prometnih nesreč. Pri tem so se tri končale z lažjimi telesnimi poškodbami. V ostalih petih je nastala samo materialna škoda. Obravnavani sta bili še dve poškodba vozila na parkirnem prostoru in dva primera povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja, osem kršitev javnega reda, eksplozija plinske jeklenke in požar.

S področja kriminalitete sta bili v Murski Soboti obravnavani dve poškodovanji osebnega avtomobila. V gozdu izven naselja Velika Polana je neznanec odtujil več dreves jesena. Lendavski policisti so obravnavali še kaznivo dejanje nasilništva.

Okrog 21.20 ure je prišlo do eksplozije plinske jeklenke v kuhinji stanovanjske hiše v Bogojini. Pri tem sta bila lastnik hiše in žena huje telesno poškodovana. Nastalo je za 20.000 EUR škode. Vzrok eksplozije policisti še ugotavljajo.

Ob 21.30 uri smo bili obveščeni o požaru v kuhinji stanovanjske hiše v Radomerju. Z ogledom ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Nastalo je za 5.000 EUR škode.

Javni red je bil kršen 6-krat v zasebnih prostorih in 2-krat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota.