Ostalo

Prestižna nagrada “Sejalec 2023” romala podjetju Radgonske gorice

V sklopu Dnevov slovenskega turizma (DST) so organizatorji med drugim podelili najvišja priznanja v slovenskem turizmu za leto 2023. Nagrado “Sejalec 2023” je prejelo podjetje Radgonske gorice za Doživetje Untouched by Light, ki je uvrščeno med “Edinstvena doživetja Slovenije” (“Slovenia Unique Experiences”).
Naziv Sejalec dobijo doživetja, ki imajo velik tržni potencial, in ki so s stalno in visoko kakovostno ponudbo pripravljena na domače in tuje goste, uspešno prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije ter bodo v najkrajšem možnem času lahko prinesla dodano vrednost slovenskemu turizmu. Slovenska turistična organizacija že skoraj 20 let spodbuja inovativnost v slovenskem turizmu in podpira razvoj inovativnih produktov.

Zgodba penine Untouched by light je avtentična in svetovno unikatna, saj gre za prvo peneče se vino na svetu pridelano v popolni temi. Tudi trgatev se izvede ponoči, penina zori brez dostopa svetlobe, da je polnjena v črne steklenice in zapečatena v črno folijo. Ekskluzivnost še dodatno poudarja ambient kleti in omejena serija – letno le 2000 steklenic.

Doživetje je dokaz, da v podjetju Radgonske gorice, ki velja za najstarejše in tudi največkrat nagrajeno peničarsko hišo v Sloveniji, ne sedijo na lovorikah tradicije, ampak lovijo svetovne smernice ter preko lastnih inovacij skrbijo za posebna doživetja. Podjetje, ki je razvilo prvo pravo slovensko penino, ima potencial, da bo s prenovo Jurkovičeve ulice, na kateri se nahajajo objekti Radgonskih goric, in z ambicijo, da se naj bi ulica zaščitila kot Unescov spomenik naravne in kulturne dediščine, v bodoče postalo eden najmočnejših vinskih akterjev pri nas.

FOTO: STO