Sveže

Prekršek z vozilom v Italiji – sum spletne goljufije, opozorilo PP Murska Sobota

Spletni goljufi so se očitno domislili nove prevare. Pod pretvezo storjenega prekrška na italijanskih cestah prevaranti od lastnikov vozil zahtevajo plačilo kazni, ki jo morajo ti poravnati na njihov račun. Policisti policijske postaje Murska Sobota so v minulem tednu že obravnavali en takšen primer.
Policisti Policijske postaje Murska Sobota so v minulem tednu pri rednem delu zaznali pojav poskusa spletne prevare na škodo gospodarske družbe, ki je v mesecu maju 2018 prejela pisno obvestilo o storjenem prometnem prekršku z vozilom v Italiji. Na pisnem obvestilu so poleg registrske tablice vozila bili navedeni tudi podatki o lastništvu vozila, vendar pa so logotip Policije in ostali podatki o naslovu neresnični. Pod pretvezo storjenega prekrška na italijanskih cestah prevaranti od lastnika vozila zahtevajo plačilo kazni, ki jo mora poravnati na njihov račun.

V lažnem obvestilu se kot kontaktni elektronski naslov pojavlja: pmbellaria@babyloweb.eu in naslov Policijske postaje, kjer se po preverjanju na spletu nahaja trgovina.

Policisti opozarjajo na previdnost, preverijo naj dokumente, ki jih prejmejo. Obenem naj ne komunicirajo s storilci oziroma pošiljatelji tovrstnih obvestil. V primeru sumljivih okoliščin in/ali v primerih finančne škode pa naj zadevo prijavijo najbližji policijski postaji.