Sveže

Predsednik vlade Robert Golob prihodnji teden prihaja na prvi obisk v Pomurje

Predsednik vlade dr. Robert Golob bo z ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ireno Šinko in ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik v torek, 16. avgusta 2022, obiskal regijo priložnosti – Pomurje.
Pred dnevom spomina priključitve Prekmurja k matičnemu narodu bo severovzhodni del Slovenije obiskal tudi premier dr. Robert Golob. Eno od vodil slovenske vlade je strpna in vključujoča družba, v kateri lahko vsakdo razvija svoje vrline, zato bo prvi postanek delovnega obiska v Varstveno delovnem centru Murska Sobota. Ta pomembno prispeva k odpravi socialnih stisk ter uporabnikom nudi zaposlitev pod posebnimi pogoji in lasten program enostavnih ročnih del. Ob letošnji 150. obletnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika sledi obisk cerkve Gospodovega vnebohoda v Bogojini, s katero je Plečnik regiji vtisnil trajen pečat.

Popoldne se bo predsedniku vlade pridružila kmetijska ministrica, s katero si bosta ogledala prizadeta območja zaradi suše. V kraju Lipovci se bosta na izletniški kmetiji nato srečala s predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice Murska Sobota, Zadružne zveze Slovenije, Sindikata kmetov Slovenije in Zveze Slovenske podeželske mladine ter se seznanila z aktualnimi izzivi kmetijstva regije.

Delovni obisk se bo nadaljeval na obrežju Soboškega jezera –v regijskem promocijskem centru Expano, ki je bil kot paviljon del svetovne razstave Expo v Milanu, danes pa živi novo zgodbo in na inovativen način predstavlja Pomurje. V Expanu se bo predsednik vlade srečal z gospodarstveniki regije, zadnji del obiska pa bo namenjen področju lokalne samouprave. Premier in ministrica za javno upravo se bosta v Dobrovniku sestala z župani in županjami pomurskih občin, največ pozornosti pa bo namenjene ključnim regijskim projektom in regionalnemu razvoju.