Ostalo

Predsednik vlade dr. Golob ter ministrica za zdravje, dr. Prevolnik Rupel obiskala Splošno bolnišnico Murska Sobota

Predsednik vlade Republike Slovenije, dr. Robert Golob, in ministrica za zdravje, dr. Valentina Prevolnik Rupel, sta obiskala Splošno bolnišnico Murska Sobota. Na delovnem sestanku z vodstvom bolnišnice sta se seznanila z aktualnimi izzivi.
Posebna pozornost je bila namenjena zaključku investicije v negovalni oddelek in načrtovani investiciji v nov katetrski laboratorij z novim koronarografom, ki ga bodo začeli graditi še letos. Izgradnja prizidka, v katerem bo v kratkem zaživel negovalni oddelek, predstavlja pomemben mejnik za celotno Pomursko regijo, saj gre za največjo investicijo v regiji v zadnjih 20 letih. Celotna investicija je znašala 9,6 milijona evrov, od tega je delež evropskih sredstev 5,9 milijona evrov, preostanek pa je financiralo Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije.

S projektom se bo povečalo število bolniških postelj, bolniške sobe pa bodo opremljene po najnovejših tehničnih in strokovnih smernicah. “Evropska unija je s kohezijskimi, pa tudi ostalimi finančnimi sredstvi, pomemben pospeševalec investicij. Vesel sem, da sem se v Murski Soboti seznanil z investicijami, ki so jih omogočila ravno evropska sredstva,” je v nagovoru izpostavil premier dr. Golob.

Kapaciteta negovalnega oddelka se bo povečala iz 48 na 72 postelj, kar bo prispevalo k izboljšanju kakovosti zdravstvene oskrbe v regiji. Razpravljali so tudi o pomanjkanju zdravstvenega kadra, kar je trenutno vseslovenski problem. “V Splošni bolnišnici Murska Sobota ocenjujemo, da je bil obisk izjemno produktiven. Premier in ministrica sta nam podala dragocene uvide in usmeritve, ki nam bodo pomagale pri nadaljnjem delu. Potrdili smo našo zavezanost k uspešnemu sodelovanju in nadaljnjemu razvoju bolnišnice,” so sporočili iz bolnišnice.