Sveže

Pred razglednim stolpom stoji pisanica velikanka

Včeraj ob 11. uri so na razglednem stolpu Vinarium predstavili pisanico velikanko, ki je v Lendavo prispela iz Koprivničko–križevačke županije. Občina Lendava o tem zanimivem dogodku svojih občanov sicer ni obvestila.

Včeraj v dopoldanskem času so na parkirišču pred razglednim stolpom Vinarium svečano predali pisanico velikanko, ki simbolizira mir in prijateljstvo. Odkritje velikanske pisanice sovpada s trenutnim časom in razstavo pirhov na razglednem stolpu. Pisanico velikanko, ki bo gostovala v občini Lendava, so omogočili Koprivničko–Križevačka županija in Turistična zveza Koprivničko-Križevačke županije v sodelovanju s Turistično zvezo Lendava vabi. Dogodka so se udeležili tudi predstavniki pobratenega mesta Đurđevac s Hrvaške. Občina Lendava in Đurđevac sta sicer pobratena od leta 2012.

Župan občine Lendava, mag. Anton Balažek, je za medije povedal, da je vesel, da lahko gostimo prijatelje s sosednje hrvaške in za lendava.si povedal: “To bo pripomoglo, da se ponudba razvija v pričakovano smer. Razstava pirhov s »pisanico src« spada v spomladanski sklop prireditev. V poletnem sklopu načrtujemo razstavo glinene posode v povezavi z vinogradniškim izročilom in muzejem. Nadaljevali bomo z jesenskimi in zimskimi aktivnostmi. Prireditve so tako umeščene v koncept štirih letnih časov, štirih prijateljstev in pogledov proti Madžarski, Hrvaški, Avstriji in Sloveniji”

Ob predaji pisanice se je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren zahvalil, da je pisanica velikanka, kot simbol prijateljstva, medsebojnega spoštovanja in ljubezni predstavlja v Lendavi. V desetih letih so po vsem svetu razstavili že 60 pisanic, s projektom “pisanica src” pa so pričeli pred desetimi leti.

Foto: Vinarium Lendava, Snežana Novak