Ostalo

Pred nami znova obilo sončnih žarkov

Po nekaj dnevih dežja in oblačnosti, je pred nami znova obilica sonca. Že na današnji praznični dan se bodo temperature dvignile do 30 stopinj Celzija. Gre za vročinski val, ki prihaja nad Evropo in bo zajel tudi Slovenijo.
Po nekajdnevnem deževju in oblačnem vremenu je danes pred nami znova topel in sončen dan. Temperature se bodo dvigovale, jutri in v četrtek bomo jih izmerili okrog 35, v petek, soboto in nedeljo pa se bodo spustile na 29 stopinj Celzija. Nebo bo, kot kaže, brez oblačka. Nad severnim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka, nad Balkanom pa se zadržuje višinski ciklon. Od severovzhoda priteka k nam postopno toplejši in bolj suh zrak.

“Pričakujemo, da se bo v sredo temperatura najprej dvignila do okoli 33 stopinj Celzija, v petek pa bo v notranjosti po nižinah okoli 35 stopinj,” je povedal dežurni meteorolog Blaž Šter z Agencije Republike Slovenije za okolje. “V noči na petek nas bo oplazila manjša vremenska motnja in nekoliko se bo osvežilo, tako da bo “samo” od 30 do 32 stopinj,” še pojasnjuje Šter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje kaže, da bo teden minil brez padavin. Kakšna ploha bi se lahko zgodila le v četrtek zvečer, priporočljivo pa je, da se gibanje na prostem omeji na jutranje in večerne ure.