Sveže

Pred nami Ribiški dnevi na Hotizi

Pred nami je prireditev Ribiški dnevi, ki se vsako leto, že tradicionalno odvijajo na Hotizi, na tamkajšnji “nogači.” Gre za poletno turistično prireditev, ki obiskovalcem nudi kulinarične in kulturne užitke ob pristni domači kapljici.
Hotiški ribiški dnevi so tradicionalna poletna turistična prireditev, ki obiskovalcem nudi kulinarične in kulturne užitke ob pristni domači kapljici. Prireditev se odvija vzporedno z drugimi kulturnimi dogodki v vasi, s pomočjo katerih lahko obiskovalci spoznajo tudi življenje in neokrnjeno naravo ob reki Muri, z omenjeno prireditvijo pa sovpadajo tudi izvrstne murske ribe, pripravljene na “hotiški način.” Prireditev poteka vsako leto, tokrat zadnji teden v juliju.

Prireditev je sicer ena izmed največjih turistično-kulturnih prireditev v občini Lendava in ena izmed največjih kulinaričnih prireditev v Pomurju. “Letošnji ribiški dnevi bodo že 25. po vrsti in imajo za sabo bogato zgodovino. To, da se bodo ribiški dnevi letos spet zgodili, je ponos Hotize in vseh Hotižanov, saj je v to vloženo ogromno prostovoljnega dela, dobre volje, dobrih odnosov in seveda zabave. Na prireditvi, tako kot vsako leto tudi letos pričakujemo več tisoč ljudi iz celotne Slovenije, sosednje Hrvaške, Madžarske in Avstrije,” so sporočili organizatorji.

Poleg najbolj prepoznavnega dela programa, to je večerni del, kjer na svoj račun vsako leto pridejo ljubitelji domače glasbe in glasbe čez Muro, je prireditev obogatena z vrsto spremljevalnimi dogodki, ki se pričnejo odvijati že vsaj dober teden dni pred samim začetkom prireditve.

Petek, 29.07.2022

  • Otvoritev 25. Hotiških ribiških dni s kulturnim programom, na prireditvenem prostoru Nogača. Kulturni program je namenjen predstavitvi domačih skupin, kot so pevci ljudskih pesmi, mlade pevke, ritmična skupina, mlade kitaristke, Hotiški ansambel, otroški vrtec Hotiza… Predstavijo pa se tudi člani iz sosednjih kulturno-umetniških društev.
  • Večerna veselica v ritmih pomurske glasbene skupine »Polanski zvoki« do jutranjih ur na prireditvenem prostoru Nogača.

Sobota, 30.07.2022

  • Od 11.00 naprej Hotiške ribe
  • Ob 14.00 se bo začelo 23. izbirno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov Pomurja
  • Od 15.00 ure naprej vas bo zabavala skupina Duo EM
  • Ob 18.00 bodo na prireditveni prostor skočili padalci

“Ribič Tinč bo s svojo ekipo pripravljal ribe za vas v petek od 19.00 ure naprej, v soboto pa že od 11.00 ure naprej, ko si lahko ribe privoščite že za kosilo pa vse tja do 22.00 ure. Vabljeni na odlične Hotiške ribe, saj veste na Hotizi so vedno dobre ribe na mizi! V soboto bo pripravljen tudi srečelov z bogatimi nagradami, odvil se bo spust padalcev, postavljene pa bodo tudi stojnice, na katerih se bodo predstavili domačini z njihovimi dobrotami, izdelki, … V času prireditve si lahko ogledate znamenitosti Hotize in raziskujete na učni poti ribiča Tinča,” so še sporočili organizatorji.

Vstopnine ni!