Ostalo

Pred nami Pomurski galop; Tekmovalci s stezo zadovoljni

V soboto, 6. avgusta 2016 prirejamo največjo galopsko konjeniško prireditev v Pomurju. To je Pomurski galop, ki v prvi vrsti ni le športna prireditev, temveč tudi kulturna in gastro predstavitev Pomurja, na kateri bo poskrbljeno za vsak okus. Poskrbljeno, pa bo tudi za zabavo najmlajših obiskovalcev.

Ideja o organizaciji Pomurskega galopa se je porodila v letu 2015, ko je Matej Grebenjak iz Petišovcev na Nacionalnem galopu v Budimpešti, med tekmovalci 12 povabljenih držav, zasedel odlično 4. mesto. Matejev rezultat je vzpodbudil zanimanje konjeniških kolegov znotraj Društva ljubiteljev konjev v Lendavi. Tako se je lahko začelo večmesečno načrtovanje in organizacija, katere plod bo obran 6. avgusta na prireditvi Pomurski galop v Lendavi.

Pomurski galop šteje za predtekomovanje Nacionalnega galopa v Budimpešti. Glede na to se med sabo pomerijo tekmovalci v dveh kategorijah. Prvo tekmovanje je galopska dirka v Pomurju živečih madžarov, na kateri prvi trije uvrščeni tekmovalci, ki predstavljajo določeno naselje, uvrstijo na nacionalni galop v Budimpešti. Drugo tekmovanje je galopska dirka za Slovenijo, pri kateri se prvouvrščeni tekmovalec uvrsti na nacionalni galop v Budimpešti, kjer bo predstavljal Slovenijo v slovenski narodni noši v mednarodni dirki. Konjeniki se v obeh kategorijah v finale uvrstijo preko zmage v predtekmovalnih skupinah.

V času med predtekmovalnimi dirkami in finalom zvečer, bo za gledalce poskrbljeno s konjeniškimi predstavami. Na odru, pa se bodo zvrstile folklorne skupine in pomurski tradicionalni izvajalci. V kotičku za otroke, pa bo poskrbljeno za zabavo najmlajših. Na prodajnih pultih se bodo zvrstili ponudniki tradicionalne obrti in eko produktov. Poskrbeli bomo za osvežilne pijače in tradicionalno kuhinjo. Po pozno popoldnevni podelitvi priznanj zmagovalcem, pa bo poskrbljeno za zabavo na odru in prireditvenem prostoru.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6314309559492669585?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Foto: Tomaž Galič