Ostalo

Poskus dveh posilstev: Vročekrvni Prlek, ki je spolno nadlegoval ženski, že prijet!

V prleški prestolnici Ljutomeru je ena osrednjih tem večine pogovorov, poskus posilstva, ki naj bi jih skušal storiti domačin na škodo dveh žensk.
Minulo nedeljo v popoldanskih urah je namreč prišlo do neljubega dogodka praktično v središču Ljutomera. Moški se je v enem dnevu kar dvakrat spravil na ženski, ki ju je poskušal posiliti. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah naj bi Prlek v Ljutomeru, v bližini športne dvorane ŠIC Ljutomer in Restavracije Mitra poskušal posiliti natakarico, ki so ji na pomoč priskočile stranke lokala. Toda to ni bilo vse, kajti isti, očitno vročekrvni moški naj bi kasneje še enkrat poskušal ponoviti isto kaznivo dejanje, a se je spet končalo samo pri poskusu. Ob tem ni znano ali je tudi v drugo poskušal posiliti isto natakarico, katero je napadel že pred tem.

V vsakem primeru pa se bo v bližnji prihodnosti srečal s sodniki, kajti tudi na Policijski upravi Murska Sobota so potrdili, da obravnavajo omenjena kazniva dejanja, za katera je zagrožena kar stroga sankcija. “Policisti PP Ljutomer so v nedeljo v popoldanskem času obravnavali dve kaznivi dejanji iz poglavja zoper spolno nedotakljivost. V obeh primerih gre za istega osumljenca iz območja UE Ljutomer, dejanje pa je bilo storjeno na javnem kraju. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo,” so potrdili na PU Murska Sobota.

V 170. člen KZ–1 Republike Slovenije, ki obravnava posilstvo je zapisano: (1) Kdor prisili osebo drugega ali istega spola k spolnemu občevanju ali z njim izenačenim spolnim ravnanjem, tako da uporabi silo ali zagrozi z neposrednim napadom na življenje in telo, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let; (2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno grozovito ali posebno poniževalno ali če je dejanje storilo več oseb zaporedoma ali nad obsojenci ali drugimi osebami, ki jim je vzeta prostost, se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let.

Mimogrede se z enako kaznijo se sankcionira tudi nedokončano (poskus) posilstvo.