Ostalo

Poostren nadzor ob mednarodnem dnevu invalidov

Ob minulem mednarodnem dnevu invalidov so tudi pomurski policisti poostreno preverjali parkiranje na parkirnem mestu, ki je namenjeno invalidom in osebam s posebnimi potrebami. Poostreni nadzor je pokazal, da se občani dobro držimo dejstva, da na mestih za invalide parkirajo zgolj tisti, katerim je to namenjeno.
Minuli petek, 3. decembra 2021, je bil mednarodni dan invalidov in oseb s posebnimi potrebami. Vozniki motornih vozil pogosto zlorabljajo posebej označene parkirne prostore za invalide tako, da na teh prostorih parkirajo svoja vozila, ki niso označena s predpisanimi parkirnimi kartami. Parkiranje na parkirnem mestu označenem za invalide določa 67.člen Zakona o pravilih cestnega prometa. Za kršitev te določbe je predpisana globa v višini 80 evrov.

“Na območju PU Murska Sobota je bilo v letošnjem letu ugotovljenih 41 kršitev nepravilnega parkiranja na parkirnih prostorih za invalide, v enakem obdobju lanskega leta pa 110. V poostrenem nadzoru, ki smo ga pomurski policisti izvedli minuli petek sta bili ugotovljeni 2 kršitvi parkiranja na mestih za invalide. Izrečeno 1 opozorilo in 1 globa. V poostrenem nadzoru smo policisti sodelovali skupaj z občinskim redarstvom.

V poostrenem nadzoru je bilo ugotovljenih še 8 kršitev zaradi neuporabe varnostnega pasu, 6 kršitev zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, 7 kršitev pešcev in 8 drugih kršitev. Policisti PP Gornja Radgona so med kontrolo cestnega prometa v naselju Rihtarovci ob 11.29 uri ustavili voznika osebnega avtombila znamke VW, ki je vozil v naselju s hitrostjo 113 km/h , kjer je s splošnimi pravili hitrost omejena na 50 km/h. Elektronski alkotest je pri vozniku pokazal 0,37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče,” je sporočila Suzana Rauš in PU Murska Sobota.