Sveže

Pomurski sejem: 6 sejemskih prireditev v minulem letu

V letu 2016 je radgonski Pomurski sejem organiziral 6 sejemskih prireditev v štirih terminih ter 7 ocenjevanj kakovosti izdelkov v osmih terminih.

Na sejmih v organizaciji Pomurskega sejma se je v letu 2016 predstavilo 2.228 razstavljavcev iz 30-ih držav na 121.000 kvadratnih metrih razstavnih površin, ogledalo pa si jih je 153.000 obiskovalcev.

Pomurski sejem bo v letu 2017 organiziral 4 sejme in 6 strokovnih ocenjevanj kakovosti. Aktiven bo v mednarodni zvezi kmetijskih sejmov EURASCO in v drugih strokovnih sejemskih strokovnih povezavah. Skupaj z avstrijskimi sosedi Südost Steiermark bo pripravil slikarsko kolonijo in razstavo Vinogradi obeh bregov Mure. Vinsko kulturo in Slovenijo kot vrhunsko vinsko turistično destinacijo bo promoviral in ji nazdravil s projektom Vino Slovenija Gornja Radgona in z institucijo Vinska kraljica Slovenije.

Po uspešni premieri in pozitivnih odzivih razstavljavcev in obiskovalcev na Mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL pripravlja Pomurski sejem njegovo drugo ponovitev v Gornji Radgoni od četrtka 6. do sobote 8. aprila. MEDICAL 2017 bo predstavljal napredne izdelke in storitve s področja medicinske opreme in tehnologij, farmacije, alternativnih oblik zdravljenja, preventive in zdravega bivanja. Nagovarjal bo medicinsko osebje, strokovne delavce, bolnike in vse tiste, ki skrbijo za svoje in za zdravje bližnjih. Omogočal in vzpodbujal bo izmenjavo izkušenj med njimi ter proizvajalci in ponudniki medicinskih izdelkov in storitev. Povezal jih bo s poslovnimi predstavitvami, strokovnimi srečanji, medicinskimi svetovanji ter praktičnimi zdravstvenimi delavnicami.

Odmevnost in uspešnost mednarodnega sejma lovstva in ribištva v letu 2015, ki ga je obiskalo največ obiskovalcev doslej, zagotavlja, da bodo te vsebine tudi v letu 2017 predstavljene ob pravem času in na pravem mestu. Jubilejni, 10. praznik lovstva, ribištva in uživanja v naravi, največji tovrstni sejem v Sloveniji in sosedski regiji štirih držav, bo Pomurski sejem v Gornji Radgoni gostil od petka, 21. do nedelje, 23. aprila 2017. Sejem bo obiskovalce privabljal s pestro prodajno ponudbo opreme, pripomočkov, oblačil, obutve in terenskih vozil za lovce, ribiče, kinologe ter druge ljubitelje dejavnosti in življenja z naravo.

agra

Na sejmu NATURO, 4. Mednarodnem sejmu aktivnosti in oddiha v naravi, ki bo potekal v Gornji Radgoni od 21. do 23. aprila 2017, bodo ponudniki trajnostno usmerjenega turizma predstavili izdelke, storitve in zamisli za aktivno in zdravo druženje z naravo. NATURO bo ljubiteljem aktivnosti v neokrnjeni naravi predstavil zelene destinacije s privlačno trajnostno usmerjeno turistično ponudbo, ideje za aktivne počitnice ali izlet v naravi. Ponudil jim bo pohodniške in kolesarske potepe, planinske in tekaške ture, taborjenje, ježo konjev, rekreativne in adrenalinske športe v naravi, razvajanje v naravnih zdraviliščih, wellnessu in na turističnih kmetijah. Povabil jih bo k sodelovanju v delavnicah z različnimi vadbami telesa in duha ter razvajal s pestro ponudbo regionalne kulinarike in kulturnega turizma. S prikazi alternativnih in starodavnih praks zdravilstva bo pripomogel k odkrivanju narave in boljšega počutja tudi v domu in v sebi. Ponujal bo tudi naravno kozmetiko, sadike ter opremo za vrtnarjenje.

AGRA se bo tudi v letu 2017 potrdil kot največji in najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem v srednji Evropi. Za vse, ki ponujajo tradicionalno kakovost in inovativen pogled v prihodnost, je nepogrešljiv poslovni, strokovni in promocijski sejemski dogodek. Edinstven je v doseganju specifičnih ciljnih partnerjev. Mogočen je v privabljanju kakovostnih obiskovalcev, ki iz v sosedske regije štirih držav prinašajo konkretno, kvalificirano in z visoko kupno močjo podprto tržno povpraševanje.

V pomembno poslovno in kakovostno poslanstvo Pomurskega sejma sodi poleg organizacije sejmov tudi organizacija strokovnih ocenjevanj kakovosti izdelkov. Objektivnost ocenjevanj zagotavlja sestava strokovnih komisij, v katerih ocenjujejo licencirani in priznani domači in tuji ocenjevalci kakovosti. Priznanja so zato odlično orodje tržnega komuniciranja. Najboljša priložnost Nagrajenci se promovirajo na Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, ki ga spremlja svečana podelitev priznanj,  možnosti za pokušnjo izdelkov ter kataloška objava  rezultatov v  tiskani in spletni obliki.

V letu 2017 bo združevala slovenske vinorodne dežele ter predstavljala slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino doma in v svetu Maja Žibert iz Šentruperta. V petek, 13. januarja 2017 jo je kot 21. Vinsko kraljico Slovenije za leto 2017 okronal minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan ob pomoči predsednika uprave Pomurskega sejma Janeza Erjavca in pokroviteljev institucije Vinska kraljica Slovenije.

Pomurski sejem bo v letu 2017 aktivno sodeloval v projektu Mesto sejmov in penine Gornja Radgona ter v Združenju evropskih kmetijskih sejmov EURASCO. Skupaj z okrajnim glavarstvom Bad Radkersburg bo organiziral 23. slikarsko kolonijo “Vinogradi obeh bregov Mure”.