Pomurski policisti še kar ne uspejo razvozlati, komu je bilo namenjenih 1,8 milijona evrov

Policisti PU Murska Sobota so konec aprila 2019 v večernem času na avtocesti Maribor – Pince med kontrolo cestnega prometa zaustavili tovorno vozilo madžarskih registrskih številk. Voznik in sopotnik v vozilu sta bila državljana Madžarske, s seboj pa sta imela 1,8 milijona evrov. Pomurski možje v modrem še kar ne uspejo razvozlati, komu je denar bil namenjen.
Pri temeljni kontroli tovornega vozila 28. aprila 2019 je bilo ugotovljeno, da je le-to naloženo s kartonskimi škatlami z neznano vsebino. Pri kontroli paketov je bilo ugotovljeno, da se v škatlah med večjo količino torbic nahajajo evrski bankovci, skupna vsota katerih je 1,8 milijona evrov. Preiskava Policijske uprave (PU) Murska Sobota v zvezi z zadevo še ni obrodila sadov, policisti pa tako zaenkrat tavajo v temi.

28-letni voznik in 24-letni sopotnik takrat nista vedela pojasniti izvora bankovcev, prav tako nista imela nobene dokumentacije o prevozu gotovine. Ker so bili podani utemeljeni razlogi za sum storitve kaznivega dejanja je sodišče odredilo preiskavo vozila pri kateri se je omenjena gotovina zasegla. Odgovorov na vprašanja “zaradi interesa preiskave, ki še ni zaključena, ne moremo posredovati,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Tujca sta bila po končanem postopku takrat izpuščena iz pridržanja. Kam je bil torej denar namenjen še vedno ni znano, obstajajo pa špekulacije, da je bil denar iz Italije namenjen na Madžarsko za plačilo delavcev in blaga iz Azije za izdelavo torbic, ki naj bi jih prodali v Italiji. Neuradno Madžara sploh naj ne bi vedla, da prevažata toliko gotovine, ki je bila skrita prav med torbicami. “Več informacij bodo policisti posredovali po končanih aktivnostih policije,” pa so sporočili že maja 2019.